To καλύτερο εστιατόριο του κόσμου σερβίρει στο Λονδίνο - iefimerida.gr

To καλύτερο εστιατόριο του κόσμου σερβίρει στο Λονδίνο

To καλύτερο εστιατόριο του κόσμου σερβίρει στο Λονδίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, το Noma του σεφ Rene Retzepi αφήνει για λίγες ημέρες την έδρα του στην Κοπεγχάγη και μετακομίζει στο Λονδίνο. Από τις 28 Ιουλίου ως τις 6 Αυγούστου το Noma σερβίρει στο πολυτελές ξενοδοχείο Κλάριτζ του Λονδίνου, για λίγους εκλεκτούς καθημερινά, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν μενού με πέντε πιάτα.


Το Noma δημιουργήθηκε σε ένα κτίριο 200 ετών στο κέντρο της Κοπεγχάγης. Το όνομά του προέρχεται από τον γάμο δύο λέξεων Νo(rdisk) και Ma(d) που σημαίνει φαγητό του Βορρά. Από το 2010 ως σήμερα κρίνεται ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.

Πριν δημιουργήσει το εστιατόριό του ο Retzepi είχε δουλέψει ως σεφ στο άλλο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου που είναι το El Bulli (Ο Ταύρος) της Βαρκελώνης. Ανανέωσε την κουζίνα του Βορρά (ρέγκα, ξερά ψάρια, φύκια) και εξελέγη ο καλύτερος σεφ στον κόσμο το 2008.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ