Παπανδρέου για Ρουμελιώτη: Ας βγάζει το ψωμί του όπως θέλει αλλά να μην παίζει με την Ελλάδα - iefimerida.gr

Παπανδρέου για Ρουμελιώτη: Ας βγάζει το ψωμί του όπως θέλει αλλά να μην παίζει με την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οργή του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ επί πρωθυπουργίας του.

«Παρακολουθούμε έναν ποταμό μνήμης που ρέει σε κάθε δημόσια τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη, ωστόσο επειδή ήταν εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ και η εκεί παρουσία του αφορά το μέλλον της χώρας καλό θα ήταν «να αναλογιστούμε όλοι γιατί δεν ενημέρωσε-ως όφειλε- κανέναν από την ελληνική κυβέρνηση» για την άποψή του ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να πετύχει» έλεγε σε συνεργάτες του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Διερωτήθηκε μάλιστα «γιατί ο κ. Ρουμελιώτης δεν έθεσε το ζήτημα στο διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για να εισπράξει κάποια υπεύθυνη απάντηση και επίσης γιατί ο πρώην εκπρόσωπός μας στο ΔΝΤ δεν παραιτήθηκε γνωρίζοντας ότι το πρόγραμμα θα οδηγούσε σε αποτυχία».

Με αιχμηρό τρόπο, ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι «η μνήμη του κ. Ρουμελιώτη επανήλθε όταν αποχώρησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εντάχθηκε στον ιδιωτικό τομέα».

«Ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του με τον τρόπο που επιθυμεί αλλά όλοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας» φέρεται να λέει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Καλό θα είναι ο κ.. Ρουμελιώτης να γνωρίζει ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού ισοπεδώνοντας στον διεθνή Τύπο σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα που έκανε η χώρα την τελευταία περίοδο και τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, γιατί αυτή η ισοπέδωση παρότι δεν αποδίδει την αλήθεια υπονομεύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και δίνει επιχειρήματα σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται σκληρότερα μέτρα είτε σε όσους δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ» είναι η «διαρροή» που κάνουν συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου.

Οχι, δεν υπάρχει αναφορά στο γιατί ο πρώην πρωθυπουργός είχε προτείνει ως αντικαταστάτη του τον κ. Ρουμελιώτη...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ