Πάνω από 25.000 Ελληνες πήγαν το 2011 μετανάστες για δουλειά στη Γερμανία - iefimerida.gr

Πάνω από 25.000 Ελληνες πήγαν το 2011 μετανάστες για δουλειά στη Γερμανία

Πάνω από 25.000 Ελληνες πήγαν το 2011 μετανάστες για δουλειά στη Γερμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Γερμανία κατά χιλιάδες μεταναστεύει ο ευρωπαϊκός νότος, σύμφωνα με τους γερμανικούς Financial Times. Από τους 86.000 συνολικά μετανάστες από το Νότο που άφησαν το 2011 τις πατρίδες τους για να βρουν δουλειά στη Γερμανία, οι 25.000 είναι Ελληνες.

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι 25.000 των Ελλήνων που πήγαν ως μετανάστες εκεί, αντιστοιχεί στο 0,6% του εργατικού δυναμικού της χώρας και θα αναλογούσε σε 250.000 Γερμανούς εργαζόμενους.

Η τάση πάντως αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Trendforce, οι μισοί απόφοιτοι τεχνικής σχολής στην Ελλάδα και το 40% των συναδέλφων τους στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, σκέφτονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, ενώ επισημαίνεται ότι και οι γιατροί φεύγουν κατά χιλιάδες.

Ως θετικό στοιχείο για τη δημιουργία νομισματικού χώρου, εκτιμά τη μετακίνηση του εργατικού δυναμικού μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης ο νομπελίστας Ρόμπερτ Μάντελ, ο οποίος εξηγεί στους «FTD» ότι, εφόσον η υποτίμηση του νομίσματος δεν είναι εφικτή, η ύφεση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω της μείωσης των τιμών και των μισθών και μέσω της μετανάστευσης. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το 2011 μετανάστευσαν στη Γερμανία 33.000 Ιταλοί και 28.000 Ισπανοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ