«Πιο φτηνή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ απ' ό,τι η χρεοκοπία εντός ευρώ» - iefimerida.gr

«Πιο φτηνή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ απ' ό,τι η χρεοκοπία εντός ευρώ»

Lfo: Πιο φτηνή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ απ' ότι η χρεοκοπία εντός!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασκήσεις επί χάρτου για το «ποια ελληνική χρεοκοπία θα στοιχίσει λιγότερο» κάνουν οι οικονομολόγοι της Γερμανίας, καθώς σε έκθεσή του το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών lfo του Μονάχου εκτιμά ότι θα είναι φτηνότερη μια οριστική έξοδος από το ευρώ από ότι η χρεοκοπία μας με παραμονή στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της «Frankfurter Neue Presse», το εν λόγω Ινστιτούτο υπολόγισε ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης θα κοστίσει στη Γερμανία 89 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και αναγκαστεί με κάποιο τρόπο να φύγει από το ευρώ τότε οι «ζημιές» για τους γερμανούς δανειστές μας θα είναι λιγότερες κατά 7 δισεκατομμύρια, αφού θα ανέλθουν στα 82 δισ. ευρώ.

Πως υπολογίζει τα ποσά αυτό το Ινστιτούτο; Μετράει τα χρήματα που έχουν καταβληθεί ως δάνειο στα δύο μέχρι στιγμής πακέτα διάσωσης, την αγορά ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες των εταίρων μας, καθώς και τις απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας έναντι των ελληνικών τραπεζών αλλά όχι τις απώλειες των γερμανικών τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και ιδιωτών πιστωτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ