Ο Ομπάμα σπάει τη σιωπή του και κάνει λόγο για μείωση της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα σπάει τη σιωπή του και κάνει λόγο για μείωση της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ

Ο Ομπάμα σπάει τη σιωπή του και κάνει λόγο για μείωση της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τέλος περιοδείας του που ξεκίνησε από το Κολοράντο, όπου συνάντησε τις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού στον κινηματογράφο, ο Αμερικανός Πρόεδρος σε ομιλία του στη Νέα Ορλεάνη τόνισε πως παρόμοιες μικρότερης κλίμακας τραγωδίες λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση σε πολλές πόλεις ανά τη χώρα.

«Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με μέλη αμφότερων των κομμάτων, καθώς και με θρησκευτικές και πολιτικές οργανώσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί συναίνεση για την αντιμετώπιση και μείωση των φαινομένων ένοπλης βίας».

Η απόφασή του όχι να αγγίξει, αλλά ακόμα και να θέσει υπό συζήτηση ένα τόσο νευραλγικό για την κοινωνία των ΗΠΑ ζήτημα, ειδικά μια τέτοια χρονική στιγμή εν όψει εκλογών, θεωρείται ιδιαιτέρως παρακινδυνευμένη, στο μέτρο που θίγει άμεσα την κοινότητα των κατόχων όπλων, αλλά και τους Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του.

Γι' αυτό και ο Πρόεδρος φρόντισε να δώσει έμφαση στην από πλευράς του στήριξη του συνταγματικού δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

«Αναγνωρίζουμε τη μακρά παράδοση οπλοκατοχής που εξακολουθεί να επιβιώνει μέχρι σήμερα περνώντας από γενιά σε γενιά, αποτελώντας μέρος μιας σεβαστής εθνικής κληρονομιάς», επεσήμανε ο Ομπάμα και συνέχισε: «πιστεύω, ωστόσο, πως πολλοί κάτοχοι όπλων θα συμφωνήσουν ότι όπλα σαν το AK-47 πρέπει να βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο στα χέρια των στρατιωτών και όχι σε εκείνα των εγκληματιών. Ότι ανήκουν στο πεδίο της μάχης και όχι στους δρόμους των πόλεών μας».

Τέλος, υπογράμμισε ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η ανάλογη πολιτική βούληση για την καταπολέμηση του φαινομένου, καθώς εμπόδια έχουν προβληθεί ακόμη και από το Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ