Περικοπές τώρα για να αποφύγουμε νέα μέτρα για το 2012 - iefimerida.gr

Περικοπές τώρα για να αποφύγουμε νέα μέτρα για το 2012

Πιο νωρίς οι περικοπές για να προλάβουμε νέα μέτρα για το 2012
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Όλα στο τραπέζι μπήκαν από το πρώτο τετ-α-τετ με τους επικεφαλής της Τρόικα, ωστόσο οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ θα ενημερωθούν αναλυτικά για τα προτεινόμενα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, αφού ληφθούν οι αποφάσεις για το σχετικό σχέδιο από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως ανέφεραν, πάντως, πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά από τη συνάντηση, το αίτημα της επιμήκυνσης του Προγράμματος τέθηκε με το καλημέρα σας, με βασικά «εργαλεία» τα 11,5 δισ. ευρώ αλλά και ένα «πακέτο» μέτρων που θα εφαρμοστούν νωρίτερα από τον προγραμματισμό, λειτουργώντας ως «αμορτισέρ» και για το 2012.

«Ζητήσαμε οι δράσεις που θα εφαρμοστούν από φέτος, να συμπεριληφθούν στο πακέτο των 11,5 δις ευρώ», διευκρίνισαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών φέρνοντας ως παράδειγμα τις επικείμενες περικοπές στο εφάπαξ αλλά και μια δέσμη μέτρων για τα ενοίκια που καταβάλλει το Δημόσιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του, όπως επίσης για τη μείωση των αποδοχών των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και των Γενικών Γραμματέων.

Ειδικότερα, σε νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, θα συμπεριληφθεί διάταξη για τη κλιμακωτή μείωση των ενοικίων του Δημοσίου με προσδοκώμενο δημοσιονομικό όφελος 17 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα «προσγειωθούν» και οι απολαβών των μελών της Κυβέρνησης.

Ειδικά όσον αφορά στην εκτέλεση του φετινού Προϋπολογισμού, οι ίδιες πηγές φάνηκαν αισιόδοξες ότι θα γλιτώσουν τα ειδικά μισθολόγια από το «τσεκούρι» του 12%, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει διαπραγμάτευση για τα ισοδύναμα μέτρα ύψους 200 εκατ. ευρώ, με περικοπές κυρίως λειτουργικών δαπανών.

«Οι συζητήσεις πάνε απολύτως καλά» δήλωσε μετά από τη πρώτη συνάντηση ο Πολ Τόμσεν, επιβεβαιώνοντας ότι η επίσκεψη των επικεφαλής της Τρόικα θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας, αλλά απέφυγε να απαντήσει εάν θα επιστρέψουν εντός του Αυγούστου, σημειώνοντας ότι αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ