Οι πεντακάθαρες, οι ακατάλληλες και οι επικίνδυνες παραλίες της Αττικής με ένα κλικ - iefimerida.gr

Οι πεντακάθαρες, οι ακατάλληλες και οι επικίνδυνες παραλίες της Αττικής με ένα κλικ

Οι πεντακάθαρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντί να πηγαίνετε στην παραλία ψάχνοντας τη Γαλάζια Σημαία, μπορείτε πλέον από τον καναπέ σας με ένα κλικ να βρείτε το κατάλληλο μέρος να κάνετε τις βουτιές σας, χάρη στη νέα ιστοσελίδα cleanbeaches.gr.

Στην ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Γιώργος Εγγλέζος και η οποία είναι η πρώτη στην Ελλάδα που προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, απεικονίζονται οι καθαρές και οι ακατάλληλες παραλίες της Αττικής, με στόχο όχι μόνο να βοηθηθεί ο πολίτης στην εύρεση καθαρής και ασφαλούς για την υγεία παραλίας, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα ρύπανσης.

Οι μετρήσεις προέρχονται από έρευνα που διεξήγαγε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) τον Μάιο του 2012, σε διάφορες παραλίες, και με τη βοήθεια των χαρτών της έρευνας, έγινε απεικόνιση των σημείων λήψης πάνω στον ηλεκτρονικό χάρτη.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει πάνω από 200 παραλίες με την εξής διαβάθμιση: Πολύ καθαρή, καθαρή, ακατάλληλη, επικίνδυνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ