Goldman Sachs: Η Ευρωζώνη τελειώνει σε 2 χρόνια - Κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα της EKT - iefimerida.gr

Goldman Sachs: Η Ευρωζώνη τελειώνει σε 2 χρόνια - Κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα της EKT

Goldman Sachs: Η Ευρωζώνη τελειώνει σε 2 χρόνια - Κούρεμα στα ελληνικά ομόλογά τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο «χτύπημα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την απόφαση να μην κουρευτούν τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έρχεται αυτή τη φορά από την Goldman Sachs, με στέλεχός της να προβλέπει και το τέλος του ευρώ το πολύ σε δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις-φωτιά στο CNBC που δημοσιεύει σήμερα το Euro2day.gr, ο επικεφαλής Asset Management της Goldman Sachs, Τζιμ Ο' Νηλ, είπε ότι η η Ευρωζώνη έχει κατά τη γνώμη του το πολύ δύο χρόνια ζωής!

«Δύο χρόνια το πολύ είναι κατά τη γνώμη μου ο χρόνος που απομένει στην ευρωζώνη υπό την παρούσα της μορφή, αλλά ενδεχομένως μπορεί να είναι αρκετά λιγότερος από τόσο» είπε ακριβώς ο κ. Ο΄ Νηλ.

Αιτία του τέλους της Ευρωζώνης όπως την ξέρουμε είναι κατά τον Ο' Νηλ, η κατάσταση στην Ισπανία και την Ιταλία:

«Οι αγορές αυτή τη στιγμή προεξοφλούν μια σχεδόν μόνιμη καταστροφή και είναι δύσκολο να περάσει το καλοκαίρι χωρίς κάποιες σοβαρές επιπτώσεις», εξήγησε ο πρόεδρος της Goldman Sachs ενώ προέβλεψε ότι αργά ή γρήγορα η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει και σε κούρεμα του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας, και κυρίως η ΕΚΤ.

«Δεδομένου ότι έχει εμπλακεί ώστε να διαγραφεί χρέος από χώρες και ιδιωτικούς τομείς θα είναι δύσκολο να μην το κάνουν. Δεν βλέπω πως μπορεί να αποφύγει να δεχτεί κάποια διαγραφή ελληνικού χρέους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αν κάνει μια τέτοια κίνηση η ΕΚΤ θα είναι ένα μήνυμα προς τις αγορές:

«Αν η ΕΚΤ δεν αναλάβει τα ρίσκα που πρέπει δεν θα δώσει τα απαραίτητα κίνητρα στους επενδυτές»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ