Κατάπτωση βράχων σε βρετανική παραλία σκότωσε νεαρή λουόμενη - iefimerida.gr

Κατάπτωση βράχων σε βρετανική παραλία σκότωσε νεαρή λουόμενη

Κατάπτωση βράχων καταπλάκωσε λουόμενους σε βρετανική παραλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νεαρή γυναίκα βρήκε το θάνατο σε ακτή της νοτιοδυτικής Βρετανίας και, πιο συγκεκριμένα, στο Ντόρσετ, όταν τεράστιοι χωμάτινοι όγκοι από τους βραχώδεις λόφους που κρέμονται πάνω από την πολυσύχναστη ακτογραμμή έθαψαν κυριολεκτικά τους λουόμενους.

Σε κατάσταση υστερίας, ο πατέρας και ο φίλος της νεαρής, μαζί με άλλους, προσπάθησαν να την απομακρύνουν προτού καταρρεύσει κι άλλο κομμάτι του λόφου, αλλά στάθηκε αδύνατο, καθώς ένα νέο κύμα τόνων χώματος τους κράτησε πίσω.

Η κοπέλα και οι συνοδοί της είχαν την ατυχία να βρεθούν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Και θα μπορούσε η πρώτη να έχει σωθεί αν ο όγκος κάτω από τον οποίο θάφτηκε δεν ήταν τόσο μεγάλος.

Αμέσως, έσπευσαν στο σημείο ειδικά συνεργεία διάσωσης, καθώς κι ένα ελικόπτερο, καθώς πιθανολογούνταν νέες κατολισθήσεις. Ο όγκος της λάσπης και των βράχων που κατέπεσαν στην παραλία υπολογίζεται σε περίπου 400 τόνους.

Για την ανεύρεση της νεκρής γυναίκας χρησιμοποιήθηκαν εκπαιδευμένα σκυλιά διάσωσης και ακουστικά συστήματα εντοπισμού.

Αιτία της κατάπτωσης ο ζεστός καιρός, τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και η μαλακή άμμος των λόφων. Η υγρασία αρχικά μαλάκωσε ακόμη περισσότερο το υλικό, το οποίο όταν στέγνωσε, ξεράθηκε και έπεσε.

Η Ιουράσια ακτογραμμή της νοτιοδυτικής Βρετανίας αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά και συνήθη προορισμό για πολλούς λουόμενους, αλλά και αναζητητές απολιθωμάτων.

Τέλος, προς αποφυγή νέων περιστατικών, η αστυνομία με τη βοήθεια ειδικών γεωλόγων ερευνά και άλλα σημεία της ακτογραμμής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ