Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής που παραιτήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας» είναι... άνεργος - iefimerida.gr

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής που παραιτήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας» είναι... άνεργος

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής που παραιτήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας» είναι... άνε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτηση από την βουλευτική του έδρα κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Σερρών με την Χρυσή Αυγή, Νικήτας Σιώης και τη θέση του αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στη συγκεκριμένη περιφέρεια, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Η επίσημη δικαιολογία για αυτή την απόφαση ήταν το «φόρτο εργασίας» γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά αφού ο κ. Σιώης είναι...άνεργος.

Ο ίδιος ωστόσο, έως και αυτή τη στιγμή δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη δήλωση για την απόφαση του, αν και ΜΜΕ των Σερρών κάνουν λόγο για «πιέσεις» που δέχτηκε από τα κεντρικά του κόμματος, ώστε να ορκιστεί βουλευτής ο επιλαχών Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κορυφαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ στις Σέρρες, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή εξέφρασαν τη δυσφορία τους προς τα κεντρικά του κόμματος, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να είναι βουλευτής Σερρών, πρόσωπο που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την περιοχή αφού ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταλαμβάνει την θέση του παραιτηθέντα Νικήτα Σιώη, ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Από το Μόντρεαλ, στον ΠΑΟΚ και το... ανεμόπτερο

Ο Νικήτας Σιώης ένα από τα πρώτα μέλη της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες, κατάφερε να εκλεγεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε μικρή ηλικία, αμέσως μετα το λύκειο έφυγε για σπουδές στον Καναδά. Εκεί φοίτησε σε σχολή μηχανικών υπολογιστών από όπου τελικά δεν αποφοίτησε. Στη συνέχεια εργάστηκε ως οδηγός φορτηγού στο Τορόντο και το Μόντρεαλ. Έπειτα από οχτώ χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε δύο γιους.

«Αποφάσισα να πολιτευτώ με τη Χρυσή Αυγή γιατί αγαπάω την Ελλάδα. Είμαστε λίγοι αυτοί που συνεχίζουμε να αγαπάμε τη χώρα μας. Εργαζόμουν σε μια κατασκευαστική εταιρία του νομού Σερρών και έμεινα άνεργος μέσα σε μια νύχτα επειδή ο εργοδότης μας αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της εταιρίας στην Βουλγαρία. Μας απέλυσε όλους και εφτά μήνες είμαι άνεργος. Και εγώ και η σύζυγός μου. Ζούμε κάνοντας μεροκάματα όπου βρούμε» είχε δηλώσει στο παρελθόν μιλώντας την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη του αγάπη και ο ίδιος δηλώνει φανατικός ΠΑΟΚτζής. Νιώθει μάλιστα ιδιαίτερα περήφανος που και τα δυο του παιδιά θα παίξουν φέτος στις Ακαδημίες την ομάδας. Μάλιστα παλαιότερα ήταν διαιτητής στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ενώ λατρεύει τις πτήσεις με ανεμόπτερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ