Ελαφριά τάρτα με κολοκυθάκια, χωρίς ζύμη - iefimerida.gr

Ελαφριά τάρτα με κολοκυθάκια, χωρίς ζύμη

Ελαφριά τάρτα με κολοκυθάκια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εύκολη συνταγή για μια τάρτα με το ελαφρύτερο λαχανικό του καλοκαιριού, το φρέσκο κολοκυθάκι. Το πλεονέκτημα αυτής της τάρτας είναι ότι δεν έχει ζύμη κι αυτό μας χαρίζει ένα ελαφρύ γεύμα, εξαιρετικά χορταστικό, αφού περιέχει ζαμπόν και κρέμα γάλακτος.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κολοκυθάκια φρέσκα
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 12 cl κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή έμενταλ)
  • 2 φέτες ζαμπόν λεπτές
  • αλάτι και πιπέρι
  • Προετοιμασία : 15 mn
  • Ψήσιμο : 30 mn

Προετοιμασία

1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κύβους και τα βράζουμε στον ατμό με τον όρο να παραμείνουν al dente. Tα στραγγίζουμε. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα βράσουμε στον ατμό, τα βράζουμε σε ζεστό νερό σε κατσαρόλα.

2. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο κρύο γάλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά χτυπημένα, το ζαμπόν ψιλοκομμένο και το τριμμένο τυρί. Αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε στο μείγμα και τα κολοκυθάκια.

3. Χύνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι καλά βουτυρωμένο (πάντα προτείνω ένα αντικολλητικό χαρτί καλύτερα) και ψήνουμε επί 30 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 210 βαθμούς. Σερβίρεται ζεστή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ