Θρεπτικό και υγιεινό βερίκοκο - iefimerida.gr

Θρεπτικό και υγιεινό βερίκοκο

Θρεπτικό και υγιεινό βερίκοκο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βερύκοκο περιέχει 47 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και είναι ο καλύτερος φίλος της υγείας μας. Από πλευράς ομορφιάς το πλούσιο πορτοκαλί του χρώμα μαρτυρά ότι περιέχει βιταμίνη Α που είναι πολύτιμη για την επιδερμίδα μας.

Αυτό το μικρό φρούτο προετοιμάζει το δέρμα μας για τον ήλιο αλλά και το προστατεύει από όλες τις επιθέσεις που δέχεται καθημερινά.

Από πλευράς υγείας, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι 2-3 βερίκοκα καθημερινά μας προστατεύουν από τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Κι αυτό γιατί το βερύκοκο περιέχει καροτίνη, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη C που περιέχει, επίσης, χαρίζει ενέργεια και καλή διάθεση.

Από πλευράς περιττών κιλών, το βερίκοκο είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να περιορίσουμε την πείνα μας κερδίζοντας σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οσο πιο ώριμο είναι το βερίκοκο τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες.

Το βερίκοκο τρώγεται απολαυστικά σε μαρμελάδες,τάρτες, γλυκά.






Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ