Σόιμπλε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά είναι ηράκλεια» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά είναι ηράκλεια»

Σόιμπλε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά είναι ηράκλεια»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Moνόδρομο αποτελούν για την Ελλάδα οι δομικές μεταρρυθμίσεις αν θέλει να επιστρέψει στις αγορές σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος χαρακτήρισε «ηράκλειο» το έργο που περιμένει την ελληνική κυβέρνηση.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας ανέφερε ότι θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε να μην υπάρχουν αναταράξεις εξαιτίας της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο.

«Η προσπάθεια του Σαμαρά είναι ηράκλεια», υπογραμμίσει ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα της Ελλάδας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και ότι ο λαός αντιμετωπίζει μία μεγάλη κρίση δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει εύκολη λύση αν θέλει η Ελλάδα να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές», ανέφερε με νόημα ο κ. Σοίμπλε

«Για λόγους εσωτερικής πολιτικής, η εφαρμογή του προγράμματος καθυστέρησε. Τώρα η τρόικα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια πρέπει να εξάγει συμπεράσματα. Όμως είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να εξηγήσει στο λαό τι είναι απαραίτητο για τη χώρα», καταλήγει.

Αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης ο κ. Σόϊμπλε υπογράμμισε πως «θα πρέπει να συμφωνήσουμε για να τα καταφέρουμε. Η Ένωση δεν θα γίνει σύμφωνα με το γερμανικό ή το γαλλικό πρότυπο. Θα είναι μια συνθέτη αλχημία βασισμένη στη σύνθεση της πολυποικιλότητας των ευρωπαϊκών πολιτισμών. Όμως, ας είμαστε σαφείς : Δεν θέλουμε ένα ευρωπαϊκό υπέρ-κράτος με ακόμα μεγαλύτερη γραφειοκρατία. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο με μια νέα ανακατανομή των εξουσιών ανάμεσα στις χώρες-μέλη της Ένωσης.

Θέλουμε μια Ευρώπη ικανή να δρα στους τομείς των κοινών συμφερόντων, ιδιαίτερα στην νομισματική, οικονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά σε μια παγκοσμιοποιημένη διεθνή κοινότητα» κατέληξε ο κ. Σόϊμπλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ