Να πληρώνουμε το 50% των μισθών σε δραχμές προτείνει Γερμανός πολιτικός - iefimerida.gr

Να πληρώνουμε το 50% των μισθών σε δραχμές προτείνει Γερμανός πολιτικός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε απίστευα προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Γενικός Γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος πρότεινε να σταματήσει η διεθνής βοήθεια προς την Ελλάδα και το ελληνικό Δημόσιο να ξεκινήσει να πληρώνει το 50% των μισθών και συντάξεων σε δραχμές!

Σύμφωνα με τον κ. Ντόμπριντ αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος προκειμένου η επιστροφή στο παλιό νόμισμα να γίνει ήπια και όχι με «σκληρή τομή». Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην «Welt am Sonntag», ο γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών επαναφέρει το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με συγκεκριμένα βήματα.

«Φτάσαμε στο όριο υποστολής. Δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω βοήθεια. Για την Ελλάδα υπάρχουν άλλες λογικές εναλλακτικές, όπως έναν οδικό χάρτη, ο οποίος θα ρυθμίζει την έξοδο από την ΟΝΕ, αλλά και την δυνατότητα επανένταξης, εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντόμπριντ ζητά ακόμη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκπονήσει σχέδιο για τη μείωση του μεγέθους της Ευρωζώνης.

«Αυτό θα ήταν μια πιο σκόπιμη ασχολία από το να σκέπτεται ποιες εθνικές αρμοδιότητες θα μεταφέρει στη συνέχεια στο ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνει και εκφράζει την ανησυχία του ακόμη και για το γεγονός ότι πρόσωπα στην κορυφή των ευρωπαϊκών οργανισμών θεωρούν ως πανάκεια τη λύση της «περισσότερης Ευρώπης».

Μάλιστα δε διστάζει να στρέψει τα πυρά του κατά των κυρίων Μπαρόζο και Ρομπάι λέγοντας πως «ανεβάζοντας πολιτικούς νάνους σε σκάλες, δεν προκύπτουν γίγαντες»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ