Μήνυμα στήριξης από τον Κλίντον στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Μήνυμα στήριξης από τον Κλίντον στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Μπιλ Κλίντον στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρώην πλανητάρχη να στέλνει μήνυμα συνεργασίας και στήριξης της χώρας.

Στις δηλώσεις του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει αμερικάνικη βοήθεια για την έξοδο από την κρίση: «Δεν θεωρούμε ότι έχουμε τις απαντήσεις, όμως θεωρούμε ότι μπορούμε μαζί να πετύχουμε κάποια πράγματα», είπε ενώ χαιρέτισε το σχηματισμό της τριμερούς κυβέρνησης. Παράλληλα, ο Μπιλ Κλίντον αν και παραδέχθηκε ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποφευχθεί, σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση είναι σημαντικές.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης. «Θέλουμε να ανακάμψουμε με τη βοήθεια του ελληνικού λαού, την στήριξη των Ευρωπαίων, αλλά και των Ελλήνων ομογενών», πρόσθεσε.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη των δύο πλευρών με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και εκπροσώπων Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος θα συναντηθεί και με τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενω θα ακολουθήσει ομιλία του στο Royal Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα,όπου θα μιλήσει σε Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες με στόχο να συγκεντρωθούν περί τα 100 εκατ. δολάρια για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων

Επικεφαλής της όλης προσπάθειας-πρωτοβουλίας με στόχο να συγκεντρωθούν περί τα 100 εκατ. δολλάρια για την διόρθωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα είναι ο κ. Αντριου Λιμπέρης.

Από νωρίς βρίσκονταν επίσης στη Μεγάλη Βρετανία οι επιχειρηματίες κ. Χάρης Δαυίδ, ο κ. Β. Καρακουλάκης, ο κ. Τζον Λογοθέτης, η κ. Μαρέεβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και αλλοι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ