Σπόνσορας του Τουρκικού τουρισμού η Γερμανική εφημερίδα Bild - iefimerida.gr

Σπόνσορας του Τουρκικού τουρισμού η Γερμανική εφημερίδα Bild

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οικονομικά συμφέροντα αποδεικνύεται πως έχει η Γερμανική Bild, η οποία λασπολογεί κατά κόρον την Ελλάδα και χλευάζει τις προσπάθειες για οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η στάση της αυτή εξηγείται απόλυτα αν λάβουμε υπ' όψιν ότι ο όμιλος στον οποίο ανήκει η εφημερίδα, έχει μετοχές στον τουρισμό της Τουρκίας.

Ο Γερμανικός όμιλος Axel Springer στο οποίο ανήκει η Bild κατέχει το 10% της Dogan Yayin Holding η οποία εκτός απο τον τομέα των ΜΜΕ (εκδίδει τη Hurriyet, την Fanatik, τη Milliyet κ.α), ασχολείται και με τον τουρισμό, εκμεταλλευόμενη μαρίνες και ξενοδοχεία στα Τουρκικά παράλια.

Όμως οι δεσμοί των δύο εταιρικών κολοσσών δε σταματούν εδώ. Ο διευθυντής της Bild, Κάι Ντικμαν μετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της Τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, ενω στο παρελθόν υπήρχε και σχέδιο αύξησης του Γερμανικού ποσοστού σε 25%, το οποίο όμως εγκαταλείφθηκε όταν επιβλήθηκε πρόστιμο 1,7 δισ ευρώ στον τουρκικό όμιλο για φοροδιαφυγή.

Η επίθεση που προκάλεσε στον ελληνικό τουρισμό η «επίθεση» της Bild είναι αρκετά σοβαρή, αφού μόνο φέτος, παρατηρήθηκε μείωση 30% στις κρατήσεις που γίνονταν σε μεγάλους τουριστικούς πράκτορες για ελληνικούς προορισμούς.

Παρόλαυτά, ο διευθυντής της Bild ήρθε φέτος για διακοπές στη Λέρο, για να «αποτρελάνει» τη κοινή γνώμη, μιλώντας με τα θετικότερα σχόλια για την Ελλάδα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ