Βρήκαν τατουάζ που «κουδουνίζει» όταν χτυπάει το κινητό σου - iefimerida.gr

Βρήκαν τατουάζ που «κουδουνίζει» όταν χτυπάει το κινητό σου

Τατουάζ που σε ειδοποιούν αν χτυπάει το κινητό σου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εταιρεία Nokia κατοχύρωσε τα δικαιώματα χρήσης μιας τεχνολογίας ανάδρασης που συνδέει το σώμα του χρήστη με την κινητή συσκευή του μέσω ειδικής μεθόδου δερματοστιξίας με φερομαγνητικά μελάνια που επιτρέπουν τη μεταφορά δεδομένων και εντολών από το κινητό προς το χρήστη.

Η καινοτομία αποσκοπεί στο να καταστήσει περισσότερο ευέλικτη τη χρήση του κινητού τηλεφώνου: για παράδειγμα, όταν βρίσκεσαι σε θορυβώδη περιβάλλοντα που δεν σου επιτρέπουν να ακούσεις την εισερχόμενη κλήση, η συγκεκριμένη τεχνολογία βοηθά ώστε να ξέρεις πάντοτε πότε χτυπάει η συσκευή σου. Ακόμη όμως και στην αντίθετη περίπτωση, όταν λόγου χάρη βρίσκεσαι σε περιβάλλοντα όπου επιβάλλεται η απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων, η ειδοποίηση μέσω του τατουάζ σου επιτρέπει να είσαι διαρκώς δικτυωμένος.

Στην αναφορά της Nokia επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει την αναγνώριση διαφορετικών λειτουργιών του κινητού σου, ανάλογα με το αποστελλόμενο από τη συσκευή ερέθισμα. Κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι θα μπορείς να διακρίνεις μία εισερχόμενη κλήση από ένα εισερχόμενο sms.

Τέτοιου τύπου τεχνολογίες ανάδρασης μπορούν εξίσου να χρησιμοποιηθούν από το στρατό και ιδιαίτερα τους πιλότους πολεμικών αεροσκαφών, οι οποίοι υφίστανται τέτοιο βομβαρδισμό από οπτικο-ακουστικά ερεθίσματα ενόσω βρίσκονται εν πτήσει σε σημείο που αρχίζουν να αποπροσανατολίζονται. Ένα μέρος, λοιπόν, του εισρέοντος όγκου πληροφοριών θα μπορούσε να φορτώνεται απευθείας στην επιφάνεια του σώματος, αποφορτίζοντας την όραση και την ακοή.

Στο άμεσο μέλλον η χρήση τέτοιων εφαρμογών αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες φορητές συσκευές, όπως λάπτοπς και τάμπλετς.

Προκύπτει όμως το ακόλουθο ερώτημα: τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που κάποιος χάκερ αποφάσιζε να παραβιάσει το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ σώματος και μηχανής; Θα μπορούσε άραγε να αποκτήσει το μερικό έλεγχο του σώματός σου; Θα μπορούσε λόγου χάρη να σου προκαλέσει κράμπες στην κοιλιακή χώρα ή τσιμπήματα στο χέρι;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ