15 συμβουλές για το αντρικό στυλ - iefimerida.gr

15 συμβουλές για το αντρικό στυλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καλό ντύσιμο δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση. Οι άντρες έχουν την ευτυχία να μη χρειάζονται πολλά πράγματα για μια ανεπιτήδευτη και καλόγουστη εμφάνιση. Παρακάτω θα βρείτε ένα συνοπτικό οδηγό με 15 συμβουλες για καλύτερο στυλ.

  • Η εφαρμογή είναι το παν

Η πιο σημαντική αισθητική βελτίωση που μπορείτε να πετύχετε είναι να φροντίζετε την εφαρμογή των ρούχων πάνω σας. Οι περισσότεροι άντρες φοράνε ρούχα που τους πέφτουν φαρδιά. Προσέξτε ώστε όλα τα ρούχα σας σχεδόν να αγκαλιάζουν το σχήμα του σώματός σας - χωρίς όμως να είναι τελείως εφαρμοστά. Η κακή εφαρμογή των ρούχων είναι σαν ασθένεια, αντιμετωπίστε την!

  • Keep it Simple 

Αυτό που χρειάζεστε είναι μια γκαρνταρόμπα που να είναι φτιαγμένη για σας και να σας πηγαίνει τέλεια. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Μη φοράτε παραπάνω από 3 κοσμήματα ή περισσότερα από 3 χρώματα ταυτόχρονα. Μη ντύνεστε σαν τραγουδιστής αν δεν είστε. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε, ένα πιο απλό αλλά στιλάτο look είναι να συνδυάσετε ένα μαύρο ριγέ πουκάμισο με λευκό ή μαύρο σακάκι, ένα σκουρόχρωμο τζιν και ένα ζευγάρι καλά παπούτσια. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα καλό ρολόι (το σημαντικότερο αξεσουάρ ενός άντρα) ίσως και κάτι διακριτικό στο λαιμό.

  • Δείτε το άνετο ντύσιμο με διαφορετικό μάτι

Το άνετο ντύσιμο δεν είναι εξ ορισμού βαρετό. Διασκεδάστε και πειραματιστείτε με χρώματα και υφάσματα ή εμπνευστείτε από αυτούς που προσεγγίζουν την καθημερινή εμφάνισή τους με ένα πιο πρωτότυπο τρόπο.

  • Προσέξτε τον τρόπο που τα ρούχα σας δένουν μεταξύ τους

Κάποια πουλόβερ είναι στενά ενώ κάποια άλλα είναι φαρδιά και άνετα. Ο εμπειρικός κανόνας επιτάσσει ότι το πάνω και το κάτω μέρος πρέπει να ταιριάζουν. Αν φοράτε ένα φαρδύ, ογκώδες και παλιό πουλόβερ, το κάτω μέρος του ντυσίματός σας πρέπει να είναι αντιστοίχου στυλ. Μη συνδυάζετε ένα φαρδύ μάλλινο πουλόβερ με ένα μάλλινο μεταξωτό παντελόνι κοστουμιού. Αντίθετα, μπορείτε να συνδυάσετε το πουλόβερ σας με κάτι άνετο όπως ένα φαρδύ παντελόνι ή το τζιν σας ή μπορείτε και να το αναβαθμίσετε με τουΐντ σακάκι.

  • Ποτέ μην πάτε για ψώνια μόνοι σας

Είναι καλύτερα να ψωνίζετε ρούχα μαζί με κάποιον που εμπιστεύεστε.

  • Τολμήστε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα

Μην το παρακάνετε με αποτέλεσμα να γελοιοποιηθείτε - απλώς τολμήστε να πάρετε κάποια ρίσκα. Είναι καλύτερο να είστε λίγο πιο επίσημοι από το να είστε προχειροντυμένοι σε οποιαδήποτε περίσταση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκεφτείτε το πού θα πάτε και μαζί με ποιους θα είστε κι ύστερα να φροντίσετε το ντύσιμο σας να είναι λίγο πέραν του συνηθισμένου.

  • Ποτέ μην υποτιμάτε τις λεπτομέρειες

Το τελευταίο πράγμα που θα ρίξετε πάνω σας είναι συνήθως το πρώτο που θα παρατηρήσουν οι γύρω σας. Ως εκ τούτου, προσέξτε ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες της εμφάνισής σας. Μη συνδυάζετε τυχαία τα κύρια ρούχα της αμφίεσής σας με τα αξεσουάρ. Στις ενδυματολογικές λεπτομέρειες μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα φουλάρι, ένα διακριτικό μαντηλάκι τσέπης ή τον κόμπο της γραβάτας σας.

  • Επενδύστε σε ένα ζευγάρι υπέροχα παπούτσια

Αν υπάρχει κάτι που κοιτάνε οι γυναίκες σ’ έναν άντρα, τότε αυτό είναι σίγουρα τα παπούτσια του. Κυρίως το πόσο καθαρά και γυαλισμένα είναι. Οι περισσότεροι άντρες αμελούν προκλητικά την εμφάνιση των παπουτσιών τους, θεωρώντας ότι τα καθαρά και σιδερωμένα ρούχα είναι αρκετά για να φαίνονται καλοντυμένοι. Δείξτε το καλό σας γούστο με ένα ζευγάρι ωραία παπούτσια που θα τα διατηρείτε πάντα σε άψογη κατάσταση.

  • Trendy μπλουζάκια με λογότυπα, κεντήματα, πέτρες και στρας

Στυλιστικός κόλαφος. Κυκλοφορώντας με ένα τεράστιο λόγκο στο μπλουζάκι σας, διακινδυνεύετε να μοιάζετε με κινητή διαφήμιση - το ίδιο ισχύει και για τις κραυγαλέες μάρκες. Προτιμήστε τα κλασικά βαμβακερά t-shirts ή δοκιμάστε μια διανοουμενίστικη στάμπα.

  • Περιφρονήστε τις μόδες

Μην αγοράζετε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι της μόδας - προτιμήστε αυτά που πραγματικά σας αρέσουν. Οι πιο πολλοί άντρες αγοράζουν την τελευταία λέξη της μόδας ή αυτό που νομίζουν ότι είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Η ουσία είναι ότι καταλήγουν με ένα σωρό ρούχα που εντέλει δεν τα φοράνε. Η καλύτερη στρατηγική είναι να αποκτήσετε αρχικά μια ευέλικτη και διαχρονική γκαρνταρόμπα που στη συνέχεια να την διανθίσετε με λίγα και εκλεκτά μοντέρνα κομμάτια. Αυτή η συμβουλή θα σας γλιτώσει από πολλά έξοδα.

  • Μην πέφτετε στην παγίδα της μάρκας

Προτού αγοράσετε ένα ρούχο, αναρωτηθείτε αν το αγοράζετε όντως γιατί το χρειάζεστε και γιατί σας κολακεύει ή απλώς εξαιτίας της επώνυμης φίρμας του. Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και το στυλ του ρούχου, όχι το λογότυπο που φέρει πάνω του.

  • Αφιερώστε χρόνο στην εικόνα σας

Καλλιεργήστε την αισθητική σας και την εικόνα του εαυτού σας. Η εμφάνισή σας είναι ο πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας σας με τους άλλους και θα πρέπει να νοιάζεστε γι’ αυτήν όσο και για τη μόρφωση, την καριέρα ή τις κοινωνικές σχέσεις σας. Ο θρυλικός συντάκτης μόδας του περιοδικού Esquire, Oscar Schoffler, δήλωσε κάποτε: «Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τη δύναμη της ενδυμασίας μας. Εξάλλου, μονάχα ένα ελάχιστο κομμάτι του εαυτού μας ξεπροβάλει από το γιακά και τις μανσέτες. Οι άλλοι βλέπουν κυρίως τη φορεσιά πάνω στο σώμα μας.»

  • Ζητήστε τη γνώμη των γύρω σας

Οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς δεν θα ντραπούν να σας πουν τι σας κολακεύει και τι όχι. Αρκεί απλώς να τους το ζητήσετε. Ή ακόμη καλύτερα, ζητήστε την ειλικρινή γνώμη οποιουδήποτε εμπιστεύεστε: του κουρέα σας, του καλύτερου φίλου σας ή της μητέρας σας.

  • Περιποιηθείτε τα γένια σας

Ακόμη κι αν τα καταφέρνετε περίφημα με τις ενδυματολογικές επιλογές σας, ένα απεριποίητο πρόσωπο μπορεί να καταστρέψει την εμφάνισή σας. Πετύχετε το τέλειο ξύρισμα με μια βούρτσα από φυσικό τρίχωμα και μια παραδοσιακή λεπίδα.

  • Πειραματιστείτε με στυλ

Ο μόνος τρόπος να μάθετε είναι να δοκιμάζετε διαρκώς νέα πράγματα. Χρειάζεται να ξεφεύγετε κάθε τόσο από την ασφάλεια των σίγουρων επιλογών. Θα τύχει να αγαπήσετε πράγματα που ούτε καν φανταζόσαστε πως θα τα φορέσετε μια μέρα. Τα λάθη είναι βέβαια αναπόδραστο μέρος αυτών των δοκιμών. Όμως μην φοβηθείτε –οι περισσότεροι άντρες αρνούνται να εκφραστούν ελεύθερα στο ντύσιμό τους από φόβο και μόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ