Τσοχατζόπουλος: Αν η Βίκυ πάθει κάτι θα στείλω τον ανακριτή στην Δικαιοσύνη - iefimerida.gr

Τσοχατζόπουλος: Αν η Βίκυ πάθει κάτι θα στείλω τον ανακριτή στην Δικαιοσύνη

Τσοχατζόπουλος: Αν η Βίκυ πάθει κάτι θα στείλω τον ανακριτή στην Δικαιοσύνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δική του απάντηση στα όσα λέγονται για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και για τις μίζες, δίνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τις φυλακές, καταγγέλλοντας τον ανακριτή της υπόθεσης.

Ο πρώην υπουργός προαναγγέλλει, μάλιστα, την υποβολή μηνύσεων σε βάρος των «πρωταγωνιστών της σκευωρίας» που στήθηκε σε βάρος του και σε «βάρος αθώων πολιτών».

Στις ανακοινώσεις που δημοσιοποιήθηκαν από το πολιτικό γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου με αφορμή την απολογία του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα, γίνεται αναφορά σε «ανήθικη πρακτική» του ανακριτή της υπόθεσης, Γαβριήλ Μαλλή, ενώ γίνεται επίσης λόγο για «στοχευμένες συνεργασίες» του δικαστικού λειτουργού με κατηγορούμενους.

Μάλιστα ο Άκης Τσοχατζόπουλος επισημαίνι πως ο ανακριτής δεν δέχθηκε την απολογία του Νίκου Ζήγρα, αλλά «ένα φανφαρόνικο κατασκεύασμα από τις ειδικές υπηρεσίες που ενίοτε χρησιμοποιεί, που το βάφτισαν ως ''κατηγορητήριο'' εναντίον εμού και ενός μεγάλου, δυστυχώς, αριθμού αθώων πολιτών».

«Προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου» αποδίδει στον ανακριτή ο πρώην υπουργός, ενώ θεωρεί ότι ο κ. Μαλλής «εκμεταλλεύεται και έναν άρρωστο άνθρωπο, υποσχόμενος υποκριτικά την αποφυλάκισή του». Μάλιστα αποκαλύπτει ότι έχει δώσει εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του να καταθέσουν μηνύσεις ενάντια στους «πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας».

Επιπλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στην κράτηση της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη υποστηρίζει πως ο ανακριτής θα έχει τραγικές ευθύνες «σε περίπτωση που προκύψει προσωπική ζημία στην υγεία της γυναίκας μου» οι οποίες «θα βαρύνουν εκείνον αποκλειστικά και για τις οποίες να είναι βέβαιος ότι θα υποστεί τη δίκαιη απάντηση της Δικαιοσύνης».

Καταλήγοντας ο πρώην υπουργός αναφέρεται επίσης «σιωπηρή άρνηση» του ανακριτή κ. Μαλλή να καλέσει –στην υπόθεση των υποβρυχίων– τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας της περιόδου 1998-2002, όπως ζήτησε διά των συνηγόρων του πρόσφατα.

«Νομίζουν», αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος, «ότι έτσι θα κρύψουν τις ενοχές των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και συμφώνησαν με τον τρόπο αυτό να καλύψουν και όλους τους υπουργούς τους από τις μεγάλες ατομικές ευθύνες που ο καθένας ξεχωριστά φέρει για όλη την περίοδο των καθυστερήσεων και προβλημάτων στην υλοποίηση του προγράμματος μέχρι σήμερα».

Παράλληλα, διά του συνηγόρου της, η Βίκυ Σταμάτη προαναγγέλλει προσφυγές στην Δικαιοσύνη εναντίον του συγκατηγορουμένου της Νίκου Ζήγρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ