Ντμίτρι Ίτσκοφ: ο άνθρωπος που υπόσχεται την αθανασία σε δισεκατομμυριούχους - iefimerida.gr

Ντμίτρι Ίτσκοφ: ο άνθρωπος που υπόσχεται την αθανασία σε δισεκατομμυριούχους

Ντμίτρι Ίτσκοφ: ο άνθρωπος που θέλει να χαρίσει την αθανασία στους απανταχού δισ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντμίτρι Ίτσκοφ, φιλόδοξος επιχειρηματίας από τη Ρωσία, ψάχνει δισεκατομμυριούχους να χρηματοδοτήσουν ένα πρότζεκτ με την κωδική ονομασία Πρωτοβουλία 2045, στόχος του οποίου είναι να βρεθεί το κλειδί για την αθανασία.

Ο τριάντα ενός ετών Ρώσος επιχειρηματίας αναμένει να δρέψει τους πρώτους καρπούς του εγχειρήματός του σε περισσότερο από μία δεκαετία, όταν θα καταστεί τεχνολογικά δυνατή η εμφύτευση ανθρώπινου εγκεφάλου σε ρομποτοειδές σώμα.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα άβαταρ, όπως το αποκαλεί ο ίδιος, που θα λυτρώσει εκείνους των οποίων το σώμα έχει φθαρεί στο μέγιστο βαθμό ή φέρει μη αναστρέψιμες βλάβες και διανύουν την έκτη δεκαετία της ζωής τους.

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει τη φόρτωση των περιεχομένων του εγκεφάλου σε έναν υπολογιστή, για την υλοποίηση του οποίου θα χρειαστούν μερικές δεκαετίες.

Η πρώτη συνάντηση για την υλοποίηση του πρότζεκτ έλαβε χώρα το Φεβρουάριο στη Μόσχα και μόλις πριν λίγο καιρό άνοιξε και το πρώτο γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ τον Ιούνιο του 2013 σχεδιάζεται η πρώτη μεγάλη συνάντηση στο Κέντρο Λίνκολν της Νέας Υόρκης.

Η νέα μορφή αθανασίας δεν περνάει μέσα από μαγικά φίλτρα και ελιξήρια, αλλά μέσα από την κυβερνητική και τις νευροεπιστήμες, οι οποίες με τη βοήθεια των ψηφιακών τεχνολογιών είναι σε θέση να σώσουν τους φακέλους του εγκεφάλου σου – εφόσον είσαι ικανός να πληρώσεις το ανάλογο αντίτιμο - ακόμη και από ολοκληρωτική καταστροφή του πλανήτη, φορτώνοντάς τον σε διαπλανητικά δίκτυα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ