Ο σεξουαλικός μαραθώνιος εξοντώνει τα Αυστραλιανά καλαμάρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο σεξουαλικός μαραθώνιος εξοντώνει τα Αυστραλιανά καλαμάρια [εικόνες]

Ο σεξουαλικός μαραθώνιος εξοντώνει τα Αυστραλιανά καλαμάρια [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιακές και... πικάντικες λεπτομέρειες ήρθαν πρόσφατα στο φως σχετικά με την διαδικασία αναπαραγωγής του Αυστραλιανού καλαμαριού με την επιστημονική ονομασία Euprymna Τasmanica

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, αποκαλύπτει πολλά στοιχεία για τη συμπεριφορά των ειδών με μικρή διάρκεια ζωής, όπως το καλαμάρι.

Στα πλαίσια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι ερωτικές συνευρέσεις, διάρκειας τριών ωρών (!) κυριολεκτικά εξοντώνουν το καλαμάρι της Αυστραλίας, το οποίο μετά δεν είναι σε θέση καν να κολυμπήσει.
Τα καλαμάρια Euprymna tasmanica ζευγαρώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα ενήλικα φτάνουν σε μήκος τα επτά εκατοστά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το αρσενικό καλαμάρι έχει αστείρευτη όρεξη, αφού επιδιώκει να ζευγαρώσει σχεδόν κάθε φορά που βλέπει θηλυκό και τα καταφέρνει καθώς το θηλυκό δύσκολα ξεφεύγει.

Επίσης για να μην... τους διακόψει κανείς και να μειώσουν τις πιθανότητες να δεχθούν επίθεση όταν συνευρίσκονται, τα καλαμάρια θάβονται στην άμμο και δημιουργούν ένα σύννεφο από μελάνι για να κρύβονται από τους θηρευτές.

Η έρευνα διεξήχθη στον κόλπο «Port Phillip» στην Τασμανία. Η μελέτη αυτή, είναι η πρώτη που εξετάζει το ενεργειακό κόστος του ζευγαρώματος στα καλαμάρια και τις επιπτώσεις που έχει η ερωτική συνεύρεση στις φυσικές τους ικανότητες και όπως αποκαλύπτει, για μισή ώρα περίπου μετά την ερωτική συνεύρεση η ικανότητα των καλαμαριών να κολυμπήσουν είναι μειωμένη, γεγονός που τα αφήνει ευάλωτα στους θηρευτές.
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, το μεγάλο ενεργειακό κόστος της συνεύρεσης των καλαμαριών σχετίζεται με τη μειωμένη διάρκεια ζωής τους, καθώς ζουν λιγότερο από χρόνο ενώ τα αρσενικά είναι σεξουαλικά ώριμα μόνο για τέσσερις μήνες.

«Η σεξουαλικά ώριμη περίοδος των καλαμαριών είναι μικρή, οπότε το ζευγάρωμα έχει κόστη, ωστόσο αυτά αντισταθμίζονται από το γεγονός ότι τα καλαμάρια γεννούν πολλά μικρά και διαιωνίζουν το είδος τους», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης, δρ. Amanda Franklin.

Ο σεξουαλικός μαραθώνιος εξοντώνει τα Αυστραλιανά καλαμάρια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο σεξουαλικός μαραθώνιος εξοντώνει τα Αυστραλιανά καλαμάρια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ο σεξουαλικός μαραθώνιος εξοντώνει τα Αυστραλιανά καλαμάρια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ο σεξουαλικός μαραθώνιος εξοντώνει τα Αυστραλιανά καλαμάρια [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ο σεξουαλικός μαραθώνιος εξοντώνει τα Αυστραλιανά καλαμάρια [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ο σεξουαλικός μαραθώνιος εξοντώνει τα Αυστραλιανά καλαμάρια [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ