Όσοι αποκτούν κατοικίδια γίνονται πιο ευαίσθητοι με το περιβάλλον - iefimerida.gr

Όσοι αποκτούν κατοικίδια γίνονται πιο ευαίσθητοι με το περιβάλλον

Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων γίνονται πιο ευαίσθητοι με το περιβάλλον λόγω του ζώου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και πληθαίνουν τα πλεονεκτήματα του να έχει κανείς κατοικίδιο, καθώς πέραν από ψυχική και σωματική υγεία, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως ευαισθητοποιούν επίσης τον άνθρωπο απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μεγάλη εταιρεία ζωοτροφών μέσα από έρευνα που έκανε στους πελάτες της υποστήριξε πως δύο στους τρεις ιδιοκτήτες κατοικιδίου είπε πως από όταν απέκτησε ζώο, έγινε πιο ευαίσθητος για το περιβάλλον ενώ παρόμοια αντίδραση είχαν και τα περισσότερα μέλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με την έρευνα οι ιδιοκτήτες προσπαθούν έτσι να προστατεύσουν το περιβάλλον από μελλοντικές γενεές σκύλων ή γατιών. Όσον αφορά την ανακύκλωση, το 29% των ιδιοκτητών κατοικιδίων δηλώνει ως κίνητρο την προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος του ζώου!

Στη Βρετανία, το 88% των νοικοκυριών που απολαμβάνουν τη συντροφιά κάποιου κατοικιδίου ζώου δηλώνει ότι ανακυκλώνει «πάντα» ή «συχνά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ