Σαμαράς: Άμεσα συγχωνεύσεις στο δημόσιο - Έτοιμη η λίστα με τις 20 πρώτες υπηρεσίες - iefimerida.gr

Σαμαράς: Άμεσα συγχωνεύσεις στο δημόσιο - Έτοιμη η λίστα με τις 20 πρώτες υπηρεσίες

Σαμαράς: Να γίνουν άμεσα συγχωνεύσεις δημοσίων υπηρεσιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή για άμεση προώθηση των συγχωνεύσεων των δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να εκσυγχρονιστεί αλλά και να μειωθούν οι δαπάνες της δημόσιας διοίκησης έχει δώσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία από τις πρώτες ενέργειες είναι η δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας με την συγχώνευση της ΔΕΘ της ΗELEXPO και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών.

Ο νέος αυτός φορέας θα έχει ως στόχο την συγκροτημένη προώθηση της εξωστρέφειας για την ελληνική οικονομία. Μάλιστα η εντολή του πρωθυπουργού τονίζει πως μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 20 καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών.

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όμως θα πραγματοποιηθούν μετατάξεις και υπάρχει η πιθανότητα ορισμένοι να μπουν σε καθεστώς εφεδρείας.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα καθώς περιμένει έγκριση των αποφάσεών της από την Τρόικα η οποία φτάνει στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα και θα έχει συναντήσεις τόσο με κυβερνητικούς αξιωματούχους, όσο και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Εν τω μεταξύ μετά από απαίτηση της κυβέρνησης παραιτήθηκε από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ