Τσεκούρι 15% έως 22 % στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων - iefimerida.gr

Τσεκούρι 15% έως 22 % στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Τσεκούρι 15% έως 22 % στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κόκκινο βρίσκεται το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) καθώς τα ελλείμματά του είναι τεράστια αναγκάζοντας το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε δραστική μείωση του εφάπαξ που καταβάλλει στους δικαιούχους.

Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε χτες ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης με τους διοικητές των ταμείων του δημοσίου ( πρόνοιας , ΤΕΑΔΥ, αρωγής , μετοχικό). Δεν ελήφθη κάποια συγκεκριμένη απόφαση για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων αλλά είναι γνωστό ότι το υπουργείο έχει προτείνει μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια, με πρώτο και πιθανότερο την περικοπή του εφάπαξ κατά 15-22%. Όπως είπε ο υπουργός, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αφού η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει την υποχρέωση που απορρέει από το Μνημόνιο, οι εισφορές να είναι ανάλογες των παροχών των Ταμείων Πρόνοιας

Αυτήν την στιγμή εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ από αυτό το Ταμείο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται άμεσα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο χρόνος χορήγησης φτάνει ακόμα και τα 7 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι 650 δικαιούχοι πέθαναν χωρίς να εισπράξουν οι ίδιοι ποτέ το εφάπαξ τους.

Τα μέτρα που προτείνονται για το ΤΠΔΥ είναι:

  •     Περικοπή του εφάπαξ κατά 15-22%
  •     Επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους της της εισφοράς αλληλεγγύης
  •     Αύξηση των απαιτούμενων ετών στα 25 χρόνια για την καταβολή του εφάπαξ
  •     Αύξηση των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας με την υποχρεωτική υπαγωγή σε αυτό ακόμα και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μετακλητών υπαλλήλων
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ