Νεκρός ο υπουργός Άμυνας της Συρίας και ο γαμπρός του Άσαντ - iefimerida.gr

Νεκρός ο υπουργός Άμυνας της Συρίας και ο γαμπρός του Άσαντ

Νεκρός ο υπουργός Άμυνας της Συρίας και ο γαμπρός του Άσαντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρός βρέθηκε ο υπουργός Αμυνας της Συρίας, Nταβούντ Ρατζίχα, μετά την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν οι αντικαθεστωτικοί στο κτίριο του συριακού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στο κέντρο της Δαμασκού.

Λίγο μετά την δήλωση των αντικαθεστωτικών ότι ξεκινά η μάχη για την «απελευθέρωση της Δαμασκού» και την προειδοποίηση ότι ο Άσαντ θα βρεθεί «προ εκπλήξεων», δεν άργησε να έρθει και το χτύπημα στην καρδιά του καθεστώτος.

Πέρα από τον Σύρο υπουργό Άμυνας, φαίνεται ότι νεκρός είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και γαμπρός του προέδρου Άσαντ, Ασσέφ Σαουκάτ, καθώς τη στιγμή της επίθεσης στο κτίριο εξελισσόταν συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αξιωματούχος των δυνάμεων Ασφαλείας της χώρας.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι πέντε εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο σημείο, ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης, δεν έγινε καμία επίθεση στο κτίριο όπου βρισκόταν ο γαμπρός του Άσαντ.

Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί πολλά ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης και του στρατού ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο βομβιστής της επίθεσης εργαζόταν ως σωματοφύλακας στον στενό κύκλο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Την επίθεση ανέλαβε σύμφωνα με το πρακτορείο η οργάνωση Liwa Al-Islam η οποία έκανε και ανάλογη ανάρτηση στο Facebook.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ