Κιουτσούκης: Η συντεχνία των βουλευτών εκποιεί και απειλεί σαν χούντα... - iefimerida.gr

Κιουτσούκης: Η συντεχνία των βουλευτών εκποιεί και απειλεί σαν χούντα...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα μάχη- και μάλιστα... άγρια- ξέσπασε στη Νέα Δημοκρατία, για τις ιδιωτικοποιήσεις. Τρία ήταν, εν προκειμένω, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ του ιδιωτικού τομέα, Νίκος Κιουτσούκης κι ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πεδίο της «γαλάζιας» μάχης ήταν τα ερτζιανά και συγκεκριμένα η συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒήμαFM». Ο κ. Κιουτσούκης διατύπωσε πάλι την αντίθεσή του – που είναι, κατά τα φαινόμενα, αντίθεση συνολικά της ΔΑΚΕ- στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις. Ζήτησε στρατηγικές συμμαχίες αντί εκποίησης και εξέφρασε πλήρη διαφωνία ειδικά για της ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.

Σχολιάζοντας την προειδοποίηση του κ. Κεδίκογλου περί διαγραφών όσων «γαλάζιων» στελεχών αντιταχθούν στις ιδιωτικοποιήσεις, ο επικεφαλής της προσκείμενης στη ΝΔ συνδικαλιστικής παράταξης χαρακτήρισε «νόμο της χούντας» τη λογική «όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, διαγράφεται».

Είπε ότι οι βουλευτές αποτελούν τη «μεγαλύτερη συντεχνία», μίλησε για «γκεμπελίσκους» και υπενθύμισε πως τα στελέχη της ΔΑΚΕ του ιδιωτικού τομέα εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να τρομοκρατηθούν, διότι δεν είναι διορισμένα σε κάποια θέση του δημοσίου.

Ο κ. Κιουτσούκης επανέλαβε πως η ΔΑΚΕ βρίσκεται κοντά στη ΝΔ «από επιλογή», χωρίς όμως να υποχρεούται να ταυτίζεται με την γραμμή της ηγεσίας του κόμματος.

«Μερικοί συνδικαλιστές έχουν μπερδέψει το ρόλο τους και νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται», δήλωσε αργότερα ο κ.Βαρβιτσιώτης, αντιδρώντας στις δηλώσεις του ηγετικού στελέχους της ΔΑΚΕ. Πρόσθεσε δε ο βουλευτής πως δεν θα συμβεί κάτι σημαντικό αν «διαγραφούν δύο - τρεις Φωτόπουλοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ