Σόιμπλε: Η Ελλάδα να πάρει επώδυνα και ριζικά μέτρα – Το πρόγραμμα μένει ως έχει - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να πάρει επώδυνα και ριζικά μέτρα – Το πρόγραμμα μένει ως έχει

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει επώδυνα και ριζικά μέτρα – Το πρόγραμμα μένει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να συνεχίσει στον δρόμο των σκληρών και επώδυνων μεταρρυθμίσεων που δείχνει το Μνημόνιο κάλεσε την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να απαλλάξει τους Έλληνες από αυτό.

Μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε την Ελλάδα «εξαιρετική περίπτωση» και τόνισε ότι έχει αποφασιστεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμοστεί. Όπως είπε περιμένει την έκθεση της Τροικα για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, πριν ληφθούν οι επόμενες αποφάσεις.

«Απαιτούνται επώδυνα και ριζικά μέτρα προσαρμογής στην Ελλάδα, που είναι μία εξαιρετική περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός και υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα δόθηκε ήδη ένα μεγάλο κούρεμα χρέους αλλά και ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης. Τώρα, υπογράμμισε «η Τρόικα θα πρέπει να εξετάσει σε ποιο βαθμό η Ελλάδα προχώρησε στην εφαρμογή του».

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο που της προσφέρει «στο ορατό μέλλον καλές πιθανότητες να επιστρέψει στις χρηματαγορές» και υπογράμμισε ότι «σε αυτό το πλαίσιο απαιτούνται επώδυνα και ριζικά μέτρα προσαρμογής σε πολλούς τομείς. Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε τους Έλληνες από αυτό».

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν ομόλογα «όσο ζει», μετά την περίφημη σχετική ατάκα της Άνγκελα Μέρκελ, ο Σόιμπλε απάντησε ότι όσο δεν υπάρχει κοινή δημοσιονομική πολιτική δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα:

«Και εδώ ισχύει η αρχή: καμία ευθύνη χωρίς έλεγχο. Όσο δεν υπάρχει κοινή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη, δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα. Υπό αυτή την έννοια δεν θα ήθελα να δω ευρωομόλογα ούτε εγώ στη ζωή μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ