ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή κατάργησης του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος λόγω κρίσης - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή κατάργησης του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος λόγω κρίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή κατάργησης του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος λόγω κρίσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναβολή διακοπής εκπομπής του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου Πάνου Σκουρλέτη, σημειώνεται πως στην παρούσα κατάσταση αποτελεί δυσβάστακτο οικονομικό βάρος η προμήθεια νέας ψηφιακής τηλεόρασης ή αποκωδικοποιητή.Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται:

Η μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση δημιουργεί την ανάγκη προμήθειας τηλεοπτικών δεκτών νέας τεχνολογίας ή αποκωδικοποιητών για τις παλιές συσκευές τηλεόρασης. Στις σημερινές όμως συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης κάτι τέτοιο είναι δυσβάσταχτο για ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας.

Επειδή στις μέρες μας η τηλεόραση για αρκετούς αποτελεί μια από τις λίγες «δωρεάν ψυχαγωγίες» θεωρούμε άδικη την εξαναγκαστική κατ ουσία ώθηση στην αγορά νέων τηλεοπτικών συσκευών ή την προμήθεια αποκωδικοποιητών που για πάρα πολλούς είναι απαγορευτική.

Κατά συνέπεια κρίνουμε απαραίτητο την παράταση της εκπομπής σήματος παλαιάς τεχνολογίας παράλληλα με τη νέα ψηφιακή, γεγονός που δεν θα οδηγούσε στην αναγκαστική προμήθεια συσκευών νέας τεχνολογίας. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ