Κλιματιστικά και ΔΕΗ αυξάνουν την ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας - iefimerida.gr

Κλιματιστικά και ΔΕΗ αυξάνουν την ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

Κλιματιστικά και ΔΕΗ αυξάνουν την ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντική αύξηση, σχεδόν 12%, στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σημειώθηκε τον Ιούνιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο της ζήτησης από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Αντίθετα, οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας η ζήτηση ρεύματος τον περασμένο μήνα αυξήθηκε κατά 11,9 % λόγω αύξησης της κατανάλωσης από νοικοκυριά και ΜΜΕ (+5,6 %, αποδίδεται στις καιρικές συνθήκες και την αυξημένη χρήση κλιματιστικών) καθώς και της κατανάλωσης των ορυχείων της ΔΕΗ (+36 %), ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφεται μείωση 2,1 %.

Η μεγάλη άνοδος της ζήτησης τον Ιούνιο είχε σα αποτέλεσμα να περιοριστεί η πτώση στην κατανάλωση ρεύματος στο εξάμηνο, που διαμορφώνεται στο 0,5 %.

Σε επίπεδο παραγωγής, τον Ιούνιο καταγράφεται σημαντική αύξηση στις ανανεώσιμες πηγές (σχεδόν διπλασιασμός) και τους λιγνίτες (+23 %) ενώ μειώνεται η χρήση των μονάδων φυσικού αερίου (-21 %), πετρελαίου καθώς και των υδροηλεκτρικών (- 2 %).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ