Μέρκελ: Θα γίνουμε περίγελως αν απαγορεύσουμε την περιτομή - iefimerida.gr

Μέρκελ: Θα γίνουμε περίγελως αν απαγορεύσουμε την περιτομή

Μέρκελ: Θα γίνουμε περίγελως αν απαγορεύσουμε την περιτομή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους φόβους της για την δικαστική απόφαση που απαγορεύει την τέλεση της περιτομής στην Γερμανία εκφράζει η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τονίζει πως κάτι τέτοιο θα καθιστούσε την χώρα της φαιδρή.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η Μέρκελ φέρεται να είπε πως «δεν θέλω η Γερμανία να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι Εβραίοι δεν θα μπορούν να τηρούν τα έθιμά τους. Διαφορετικά θα μας περάσουν για φαιδρούς».

Όλα ξεκίνησαν με την μη δεσμευτική απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας το οποίο θεώρησε πως η περιτομή εμπεριέχει κίνδυνο σωματικής βλάβης για τα μικρά αγόρια τα οποία υποβάλλονται σε αυτήν την διαδικασία. Επίσης η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει σε όλο το γερμανικό κράτος, αλλά μόνο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Όμως σαν κεραυνός εν αιθρία για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους ήρθε και η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου της Γερμανίας η οποία πλέον απαγορεύει σε όλους τους ιατρούς να κάνουν την επέμβαση.

Η απόφαση αυτή ένωσε τους «προαιώνιους εχθρούς», Εβραίους και Μουσουλμάνους οι οποίοι εξέδωσαν και κοινή ανακοίνωση στην οποία γινόταν ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο έθιγε κατάφωρα τα θρησκευτικά τους δικαιώματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ