Κεδίκογλου: Μετατάξεις θα γίνουν στο Δημόσιο, αλλά όχι απολύσεις - iefimerida.gr

Κεδίκογλου: Μετατάξεις θα γίνουν στο Δημόσιο, αλλά όχι απολύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και ότι οι επικείμενες περικοπές θα γίνουν με σύνεση και ορθολογισμό, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Κεδίκογλου ανέπτυξε τις θέσεις – και «σκιαγράφησε» τις προθέσεις- της κυβέρνησης, για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μεταξύ άλλων απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο. Είπε πως θα γίνουν μετατάξεις και μετακινήσεις προσωπικού, ώστε να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, όπου υπάρχουν ανάγκες.

Για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, υπογράμμισε: «Η διαβούλευση με την Τρόικα θα είναι μια διαδικασία διαρκής. Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία μας, τόσο ισχυρότερα θα είναι τα διαπραγματευτικά μας ατού»

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «Δεν έχεις και πολλή αξιοπιστία σε ό,τι φορά την αποφασιστικότητά σου να υλοποιήσεις τις αλλαγές, όταν δεν έχει ανοίξει καν το επάγγελμα του κουρέα, ενώ έχει ψηφιστεί ο νόμος»

Ο κ. Κεδίκογλου προσδιόρισε ως κυβερνητικό στόχο «να μη θιγούν άλλο οι πλέον ευπαθείς ομάδες» και ανέφερε ότι αναζητούνται περικοπές που δεν θα έχουν «κοινωνικές συνέπειες».

Για τις αποκρατικοποιήσεις είπε:

«Εντός του έτους θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τις αποκρατικοποιήσεις, δύο είναι ήδη έτοιμες. Υπάρχει μία λίστα από 23-24 περιπτώσεις σε διαφορετικό βαθμό ετοιμότητας που πρέπει να τρέξουν».

Ερωτηθείς για το θέμα του παραιτηθέντος Νίκου Νικολόπουλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το χαρακτήρισε «λήξαν» και πρόσθεσε: «Σε αυτή την προσπάθεια ή θα είμαστε όλοι μαζί ή όλοι μαζί θα αποτύχουμε. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πρωτοφανής προσπάθεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ