Κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών ο Ρότζερ Φέντερερ - iefimerida.gr

Κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών ο Ρότζερ Φέντερερ

Ρότζερ Φέντερερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη ένα ρεκόρ έσπασε στην σπουδαία καριέρα του ο Ρότζερ Φέντερερ, γράφοντας με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στην ιστορία του τένις.

Ο Ελβετός τενίστας, ο οποίος θα κλείσει τα 31 του τον Αύγουστο, συμπλήρωσε 287 εβδομάδες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο Πιτ Σάμπρας, ενώ πριν από λίγες μέρες με τη νίκη του στον τελικό του Γουίμπλεντον, έφτασε τις 17 κατακτήσεις σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, επίδοση που φυσικά αποτελεί ρεκόρ. Πλέον ο Φέντερερ είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών βάση των τίτλων που έχει κατακτήσει στην καριέρα του, αλλά και του χρόνου παραμονής του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω καταφέρει όλα αυτά τα πράγματα στην ηλικία που βρίσκομαι. Έχω μία εξαιρετική πορεία και ξέρω πως μπορώ να πετύχω πολλά πράγματα. Ακόμη απολαμβάνω το τένις, αν και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από τότε που ήμουν 20 ή 25 ετών. Πλέον είμαι σε μία πιο σταθερή κατάσταση και δεν θα ήθελα τίποτα να αλλάξει», δήλωσε ο Φέντερερ, ο οποίος βρίσκεται πάνω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και θα παραμένει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης τουλάχιστον έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο 31χρονος τενίστας ανέβηκε για πρώτη φορά στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης τον Φεβρουάριο του 2004 και παρέμεινε εκεί έως τον Αύγουστο του 2008. Επανήλθε εκ νέου στην κορυφή τον Ιούλιο του 2009 πριν τον ξεπεράσει ο Ράφαελ Ναδάλ μετά τον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ