Ποιος είναι ο Γιώργος Μέργος, ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο Γιώργος Μέργος, ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών

Ποιος είναι ο Γιώργος Μέργος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, ανέλαβε ο Γεώργιος Μέργος, καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ.Μέργος, ο οποίος διδάσκει από το 1986, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ στην Εφαρμοσμένη Οικονομική.

Από το 1983 έως το 1986 εργάστηκε ως Ερευνητής-Οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την περίοδο 2004 – 2007, αλλά και Διοικητής του ΙΚΑ τη διετία 2007-2009. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο του 2009 μέχρι τον Μάιο του2012.

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του δημοσίου στο Δ.Σ. της Alpha Bank (2009-2010) και μέλος του Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών. Έχει συνεργασθεί ερευνητικά με το ΙΟΒΕ (1990-1996), συμβουλευτικά με Διεθνείς Οργανισμούς και ως Εμπειρογνώμων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG External Relations), σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας σε πολλές χώρες (Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, λοιπές χώρες της Νότιας Ασίας, όλες τις χώρες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ