Κουβέλης: Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο τετραετίας στους εταίρους μας - iefimerida.gr

Κουβέλης: Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο τετραετίας στους εταίρους μας

Κουβέλης: Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο τετραετίας στους εταίρους μας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πληροφορία ότι το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να παρουσιάσει στους εταίρους για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής θα έχει προοπτική τετραετίας, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έθεσε το θέμα της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα διεκδικήσει την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ερωτώμενος για το πότε θα γίνει αυτό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε χαρακτηριστικά πως «δεν θα βραδύνει» ενώ αμέσως μετά διευκρίνισε πως ο Σεπτέμβριος θεωρείται χρονικά, κομβικό σημείο για την αναδιαπραγμάτευση.

Χρειάζεται, είπε, η κυβέρνηση να προετοιμαστεί, να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεσσάρων ετών, να το παρουσιάσει στους εταίρους και να παλέψει για την αναδιαπραγμάτευση.

Εξήγησε, επίσης, ότι αυτό δεν αφαιρεί από την κυβέρνηση το δικαίωμα να διεκδικήσει κάποιες αλλαγές, έτσι ώστε να ανακουφιστεί η κοινωνία, να βρει ισοδύναμα μέτρα και να «γκρεμίσει» το απαράδεκτο μέτρο του 23% ΦΠΑ στην εστίαση και άλλα που θα βοηθήσουν στην τόνωση του τουρισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ