ΔΝΤ: Συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση με την Ελλάδα - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση με την Ελλάδα

ΔΝΤ: Μπορούμε να συζητήσουμε αλλά όχι να διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την δυνατότητα να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα, αλλά μπορεί έχει συζητήσεις με την χώρα μας κατά το ταξίδι στελεχών του στην Αθήνα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρυ Ράις.

Το ταξίδι στελεχών του ΔΝΤ στην ελληνική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου, προκειμένου να έχουν συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Κατά την ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Ταμείου έκανε λόγο για μία «ακόμη δύσκολη περίοδο» την οποία περνάει η οικονομία της χώρας μας, συμπληρώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα πρέπει να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης. Ωστόσο συμπλήρωσε πως είναι σαφές ότι το πρόγραμμα προσαρμογής αντιμετωπίζει καθυστερήσεις σε μια σειρά από μέτωπα.

«Κάποιοι στόχοι του ελληνικού προγράμματος έχουν επιτευχθεί, κάποιοι έχουν χαθεί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ΔΝΤ δεν έχει τα απαραίτητα δεδομένα ώστε να κρίνει», είπε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οποίος έκανε επίσης δηλώσεις για την Ισπανία και την Κύπρο, κάνοντας λόγο για προτεραιότητα αποκατάστασης της υγείας του τραπεζικού κλάδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ