«Η Ελλάς ευγνωμονούσα» επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου [εικόνες] - iefimerida.gr

«Η Ελλάς ευγνωμονούσα» επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου [εικόνες]

«Η Ελλάς ευγνωμονούσα» επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επέστρεψε» στο πρωθυπουργικό γραφείο ο πίνακας «Η Ελλάς ευγνωμονούσα», έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη που φιλοτεχνήθηκε το 1858, και ο οποίος είχε απομακρυνθεί και αντικατασταθεί με άλλον από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πίνακας έγινε αντιληπτό ότι... έλειπε από το πρωθυπουργικό γραφείο, ή καλύτερα ότι είχε αντικατασταθεί από άλλον, τον Οκτώβριο του 2010, όταν κάποιοι παρατηρητικοί το... διαπίστωσαν βλέποντας φωτογραφίες από τη διακαναλική συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Παπανδρέου.

Μία από τις πρώτες ενέργειες του νυν πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όταν μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου και πριν ακόμη υποβληθεί στην εγχείρηση, ήταν να διατάξει την επιστροφή του πίνακα «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» από την Εθνική Πινακοθήκη στο Μέγαρο Μαξίμου κάτι το οποίο κατέστη εφικτό να γίνει σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ