Ο Ολάντ έθεσε την Βαλερί Τριερβελέρ σε προεδρική καραντίνα - iefimerida.gr

Ο Ολάντ έθεσε την Βαλερί Τριερβελέρ σε προεδρική καραντίνα

Ο Ολάντ έθεσε την Βαλερί Τριερβελέρ σε προεδρική καραντίνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακριβά πληρώνει ένα tweet που έστειλε προεκλογικά η Βαλερί Τριερβελέρ εναντίον της Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο πόλεμος της νυν με την πρώην σύντροφο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ παίρνει πλέον σοβαρές διαστάσεις. Η Ρουαγιάλ δεν εξελέγη βουλευτής και ξεσπάει συχνά πάνω της. Ο γιός της Ρουαγιάλ Τομά Ολάντ, δικηγόρος 27 ετών, «κατακρεούργησε» χθες την Τριερβελέρ με δηλώσεις του.

Ο Φρανσουά Ολάντ αποφεύγει πλέον να εμφανίζεται μαζί της. Και τα γαλλικά πρωτοσέλιδα διερωτώνται: «Που θα φτάσει αυτό το οικογενειακό δράμα

Ο Τομά Ολάντ, μεγάλος γιός του Φρανσουά Ολάντ και της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, έδωσε χθες τη χαριστική βολή στην Βαλερί Τριερβελέρ, με συνέντευξή του στο περιοδικό Le Point όπου περιέγραψε ότι ο πατέρας του, Πρόεδρος της Γαλλίας έμεινε «άφωνος» από το tweet της Τριερβελέρ εναντίον της Ρουαγιάλ.

«Με πόνεσε εκ μέρους του πατέρα μου. Αυτή η κίνηση κατέστρεψε την εικόνα του. Εγώ ήξερα ότι κάτι θα συμβεί εκ μέρους της (της Τριερβελέρ) μια ημέρα, αλλά δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο σοβαρό χτύπημα. Είναι απαράδεκτο» δήλωσε.

Ο ίδιος και τα τρία αδέλφια του αποφάσισαν να διακόψουν κάθε επαφή με την Τριερβελέρ. Ο Τομά αποκαλύπτει ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας του ζήτησε πρόσφατα να μην ανακινεί το θέμα. Αλλά ο νεαρός δικηγόρος δεν κρύβει την απέχθειά του γι' αυτήν:

«Είναι φορέας αστάθειας πλέον. Είτε θα είναι δημοσιογράφος, είτε θα έχει γραφείο στο Προεδρικό Μέγαρο». Μετά τη δημοσίευση των δηλώσεών του ο Τομά Ολάντ έβγαλε διάψευση λέγοντας ότι το περιοδικό δημοσιοποίησε μια κατ' ιδίαν συζήτηση, αλλά ήταν πολύ αργά.

Οι απόψεις του Τομά Ολάντ απηχούν αυτό που προσπαθεί να κρύψει το περιβάλλον του γάλλου Προέδρου. Η Πρώτη Κυρία-δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ θεωρείται πλέον μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα που απειλεί το προφίλ του «κανονικού Προέδρου» που οικοδομεί ο Ολάντ. Την ημέρα που η Τριερβελέρ έστειλε το tweet εναντίον της Ρουαγιάλ ένας συνεργάτης του Ολάντ αναφέρει ότι το βλέμμα του γάλλου Προέδρου έδειχνε απόγνωση και ήθελε να πει: «Μα δεν μπορούσε να το βουλώσει!» αναφέρει σε δημοσίευμά της η Liberation.

Οι στενοί συνεργάτες του Ολάντ που δείχνουν εδώ και καιρό δυσαρέσκεια για την πανταχού παρούσα Τριερβελέρ παρατηρούν μια παγωμένη σιωπή τις τελευταίες εβδομάδες. Η ίδια η Πρώτη Κυρία εμφανίζεται στα Ηλύσια Πεδία μια μέρα στις δυο και είναι εξαιρετικά διακριτική στη δημόσια σκηνή. Στο πρόσφατο ταξίδι του Ολάντ στο Λονδίνο δεν συμμετείχε. Στην κηδεία ενός σημαντικού στελέχους του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος έμεινε διακριτικά στο πίσω μέρος.

Η γυναίκα που σάρωνε τα ΜΜΕ, δεν άφηνε ποτέ τον Ολάντ να ταξιδέψει μόνος του, η First Girlfried που θάμπωσε τον Λευκό Οίκο με τη χάρη και τις ψηλοτάκουνες γόβες της, δεν υπάρχει πιά, σημειώνει σε εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα Liberation. H εφημερίδα σημειώνει ότι στην τηλεοπτική συνέντευξή του στην εθνική γιορτή της 14ης Ιουλίου ο Φρανσουά Ολάντ είναι αποφασισμένος «να σπάσει το σπυρί, να μιλήσει, να ελευθερωθεί από αυτή την ιστορία του τουίτ που τον ενόχλησε πολύ». Tην ίδια διαπίστωση κάνουν όλες οι μεγάλες εφημερίδες και όλα τα περιοδικά της Γαλλίας που ασχολούνται παθιασμένα με το θέμα του προεδρικού ζεύγους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ