Αναξιοποίητη η ακίνητη περιουσία του υπουργείου Υγείας – Εξι στα δέκα κτίρια...«κάθονται» - iefimerida.gr

Αναξιοποίητη η ακίνητη περιουσία του υπουργείου Υγείας – Εξι στα δέκα κτίρια...«κάθονται»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τεράστια ακίνητη περιουσία που διαθέτει το ΕΣΥ αντί να αποτελεί σημείο αφετηρίας για ανάπτυξη αλλά και οικονομικής ανάκαμψη του συστήματος της Υγείας, τα περισσότερα από τα ακίνητα που έχει στη διάθεση του αντί να αξιοποιούνται... χάνονται. Τουλάχιστον 2.490 ακίνητα, συνολικής αντικειμενικής αξίας 2,1 δισ. ευρώ περιμένουν να... αξιοποιηθούν.

Σύμφωνα με το protothema.gr πρόκειται για καταστήματα, διαμερίσματα, αποθήκες και λοιπούς χώρους. Η τελευταία καταγραφή των ακινήτων έδειξε πως το υπουργείο Υγείας κατέχει 609 κτίρια, 536 επαγγελματικά ακίνητα, 504 κατοικίες, 498 αγροτεμάχια, 319 οικόπεδα και 24 αποθήκες.

Ωστόσο, από τα ακίνητα - «φιλέτα» σε όλη τη χώρα μόνο το 44,41 % αυτών είναι εκμισθωμένα ενώ το 55,59% παραμένει αναξιοποίητο. Το υπουργείο Υγείας εισπράττει ετησίως ενοίκια 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι κάτι λιγότερο από τα μισά – 1 εκατομμύριο ευρώ- πληρώνει κάθε χρόνο το υπουργείο για τα κτίρια που νοικιάζει για να στεγάσει τις κεντρικές του υπηρεσίες στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ