Εκτροχιάστηκε και εξερράγη τρένο στο Οχάιο [βίντεο] - iefimerida.gr

Εκτροχιάστηκε και εξερράγη τρένο στο Οχάιο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις φλόγες τυλίχθηκε αμαξοστοιχία που μετέφερε αιθανόλη, κοντά στο Κολόμπους, την πρωτεύουσα του Οχάιο, η οποία εκτροχιάστηκε. Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν δυνατές εκρήξεις και είδαν μια μπάλα φωτιάς που ήταν ορατή από απόσταση 11 μιλιών!

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα, εκτροχιάστηκαν τα 11 από τα 13 βαγόνια του τρένου, για λόγους που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί. Στα δύο βαγόνια που δεν εκτροχιάστηκαν περιέχονταν 20.000 γαλόνια αιθανόλης!

Η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει αρχικά ότι θα άφηνε την αιθανόλη να καεί και η φωτιά να σβήσει μόνη της αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να προχωρήσει σε συντονισμένη επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, κάποια από τα βαγόνια μετέφεραν στυρένιο το οποίο, αν αναφλεγεί, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο νευρικό σύστημα.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν 30 σπίτια που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη που σημειώθηκε μετά τον εκτροχιασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ