Goldman Sachs: Οι Ευρωπαίοι να δώσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Goldman Sachs: Οι Ευρωπαίοι να δώσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα

Goldman Sachs: Οι Ευρωπαίοι να δώσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση προς τους Ευρωπαίους να επιτρέψουν την χαλάρωση των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα απευθύνει η Goldman Sachs η οποία σε πρόσφατη έκθεσή της αναφέρει πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην χώρα μας.

«Στην παρούσα κατάσταση βραχυπρόθεσμα θα βοηθήσει μόνο μια χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και των όρων λιτότητας» αναφέρει η έκθεση. Μάλιστα η Goldman Sachs τονίζει πως ήδη η Ελλάδα έχει προβεί σε μία σημαντική εσωτερική υποτίμηση, καθώς το ελληνικό εμπορικό έλλειμμα έχει μειωθεί σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα - κάτι που οφείλεται στην ραγδαία μείωση των εισαγωγών, αλλά και στην αύξηση των εξαγωγών- ωστόσο η χώρα πρέπει να προχωρήσει στις, διαρθρωτικές αλλαγές στα προϊόντα, τις ιδιωτικοποιήσεις και στην βελτίωση της είσπραξης των φόρων.

Ο αμερικανικός οίκος μάλιστα σημειώνει μάλιστα πως παρά το γεγονός ότι οι μισθοί έχουν μειωθεί στα επίπεδα που απαιτούσε το Μνημόνιο, τώρα μένει στην νέα κυβέρνηση συνεργασίας για να γίνουν αξιόπιστες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εξαιρετικά ισχυρές πιέσεις σε οικονομικό επίπεδο, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τις πιέσεις της λιτότητας, εκτιμά η Goldman Sachs.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ