Μανιτάκης: Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, μόνο μετατάξεις - iefimerida.gr

Μανιτάκης: Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, μόνο μετατάξεις

Μανιτάκης: Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Τσικρικά ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο ο κ. Τσικρικάς, υποστήριξε πως πήρε τη διαβεβαίωση από τον κ. Μανιτάκη ότι σε περίπτωση συγχωνεύσεων ή καταργήσεων, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες.

Ο κ. Τσικρικάς έθεσε, επίσης, τα οικονομικά ζητήματα του κλάδου, καθώς οι μισθολογικές περικοπές υπερβαίνουν το 50%. Ο κ. Μανιτάκης, από την πλευρά του, επισήμανε ότι «πρέπει να αποκαταστήσουμε το κύρος και το λειτούργημα του υπαλλήλου» και ότι «δεν μπορείς να προχωρήσεις σε διοικητική μεταρρύθμιση, με δημοσίους υπαλλήλους, πένητες».

Τέλος ο κ. Τσικρικάς υπογράμμισε ότι η ΑΔΕΔΥ δεν είναι αντίθετη στην αξιολόγηση. «Δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιολόγηση. Είμαστε αντίθετοι σε αξιολόγηση με τιμωρητικό χαρακτήρα» είπε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ