Τσάι και.... συμπάθεια για Ολάντ και Ελισάβετ στον πύργο των Ουίνδσορ - iefimerida.gr

Τσάι και.... συμπάθεια για Ολάντ και Ελισάβετ στον πύργο των Ουίνδσορ

Τσάι και.... συμπάθεια για Ολάντ και Ελισάβετ στον πύργο των Ουίνδσορ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα φλυτζάνι τσάι προσέφερε η βασίλισσα Ελισάβετ Β' στον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο είχε η ίδια προσκαλέσει για μια τετ α τετ συνάντηση στον πύργο των Ουίνδσορ, κοντά στο Λονδίνο.

Η συνάντηση τους, η οποία διήρκεσε 30 λεπτά, έγινε χωρίς... μάρτυρες, ενώ στην αίθουσα δεν υπήρχε ούτε καν διερμηνέας καθώς ο γάλλος πρόεδρος μιλά αγγλικά και η Βασίλισσα γαλλικά.

Στην αρχή μόνο της συνομιλίας τους, επετράπη σε δύο φωτογράφους, έναν Γάλλο και έναν Βρετανό, να απαθανατίσουν, τη συνάντηση αυτή.

Ο γάλλος πρόεδρος, που συναντούσε τη Βασίλισσα για πρώτη φορά, της έσφιξε το χέρι εγκάρδια.

Χαμογελώντας και φορώντας ένα φόρεμα σε απαλό κίτρινο χρώμα με φυτικά μοτίβα, η Βασίλισσα του έδωσε τα δώρα της: Δύο πορτρέτα με πλαίσιο και αφιέρωση, το ένα δικό της και το άλλο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος προσέφερε στη Βασίλισσα, που αγαπά την ιππασία και εξακολουθεί στην ηλικία των 86 ετών, να ιππεύει άλογο, ένα αγαλματίδιο του οίκου Sèvres (Γαλλία), που απεικονίζει την Αμφιτρίτη, σύζυγο του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας, να ιππεύει το θαλάσσιο άλογό της, έργο του καλλιτέχνη Αντουάν Ορλαντινί.

Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων «η υποδοχή της Βασίλισσας ήταν εξαιρετικά θερμή, είπε ότι είχε καλές σχέσεις με όλους τους Γάλλους αρχηγούς κράτους, που διαδέχτηκαν ο ένας τον άλλο, και φάνηκε πολύ ενημερωμένη για την γαλλική πολιτική».

Νωρίτερα, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ολοκληρώνοντας την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Ολάντ, στην Ντάουνινγκ Στριτ, είχε δηλώσει πως «ο πρόεδρος έχει προσκληθεί για ένα φλιτζάνι τσάι με τη βασίλισσα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ