Συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με Στουρνάρα για τις αποφάσεις του Eurogroup - iefimerida.gr

Συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με Στουρνάρα για τις αποφάσεις του Eurogroup

Συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με Στουρνάρα για τις αποφάσεις του Eurogro
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο στις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει η συνάντηση μεταξύ των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να συζητηθούν τα όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, την πρωτοβουλία για τη συνάντηση αυτή είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, μάλιστα, επί του θέματος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα και του Ecofin την Τρίτη, αναφέρεται πως ο πρόεδρος του κόμματος κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης και την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης.

Σε αυτή, σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά τονίζεται «η ανάγκη να συμφωνηθεί η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία χρόνια, αν είναι δυνατόν και πάντως, για όχι λιγότερα από δύο, έτη».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, «ένα τέτοιο συμφωνημένο πλαίσιο είναι απολύτως αναγκαίο, για να μπορέσουν να γίνουν με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο όλα τα επιμέρους βήματα και για το τρέχον, αλλά και για τα επόμενα έτη».

«Αυτά που είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, είχε την ευκαιρία να τα πει και στη συνάντησή του με τους επικεφαλής της Τρόικας και είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσουν τελικά και την επίσημη στρατηγική της χώρας, που πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, αμέσως μετά την επιστροφή του Υπουργού Οικονομικών από τις Βρυξέλλες», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ