Αν χρησιμοποιήσετε μια ζύμη κατεψυγμένη κινδυνεύετε να βρεθείτε αντιμέτωποι με εκπλήξεις: την ώρα που τη χρειάζεστε να έχετε ξεχάσει να την ξεπαγώσετε. Η αν την έχετε ξεπαγώσει να διαπιστώσετε ότι είναι πολύ λεπτή, πολύ παχιά, πολύ φαρινάτη. Προτείνω να την κάνατε μόνοι σας σε 5' , θα είναι τραγανή και μοσχομυριστή.
Υλικά
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια μαργαρίνη
- 1 κρόκο αυγού
- αλάτι
- 40 ml κρύο νερό
Για να φτιάξουμε τραγανή ζύμη για τάρτες, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε όσο νερό χρειαστεί (λίγο πάνω, λίγο κάτω) ώστε η ζύμη να μην είναι ούτε υγρή, ούτε σκληρή.
Μόλις το μείγμα πάρει τη μορφή μιας μπάλας, το απλώνουμε με το χέρι πάνω στο ταψάκι ή το ρολάρουμε. Αν υπάρχει χρόνος, αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε όμως να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, θα είναι εξίσου τραγανή.
Λεπτομέρεια: αν θέλουμε μια τραγανή ζύμη για γλυκές τάρτες μπορούμε να προσθέσουμε 50 γραμμάρια αμύγδαλο ψιλοτριμμένο.