Ζύμη εύκολη και σπιτική σε 5' - iefimerida.gr

Ζύμη εύκολη και σπιτική σε 5'

Ζύμη εύκολη και σπιτική σε 5'
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν χρησιμοποιήσετε μια ζύμη κατεψυγμένη κινδυνεύετε να βρεθείτε αντιμέτωποι με εκπλήξεις: την ώρα που τη χρειάζεστε να έχετε ξεχάσει να την ξεπαγώσετε. Η αν την έχετε ξεπαγώσει να διαπιστώσετε ότι είναι πολύ λεπτή, πολύ παχιά, πολύ φαρινάτη. Προτείνω να την κάνατε μόνοι σας σε 5' , θα είναι τραγανή και μοσχομυριστή.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • αλάτι
  • 40 ml κρύο νερό

Για να φτιάξουμε τραγανή ζύμη για τάρτες, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε όσο νερό χρειαστεί (λίγο πάνω, λίγο κάτω) ώστε η ζύμη να μην είναι ούτε υγρή, ούτε σκληρή.

Μόλις το μείγμα πάρει τη μορφή μιας μπάλας, το απλώνουμε με το χέρι πάνω στο ταψάκι ή το ρολάρουμε. Αν υπάρχει χρόνος, αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε όμως να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, θα είναι εξίσου τραγανή.

Λεπτομέρεια: αν θέλουμε μια τραγανή ζύμη για γλυκές τάρτες μπορούμε να προσθέσουμε 50 γραμμάρια αμύγδαλο ψιλοτριμμένο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ