Μέρκελ: Από τη διάσωση της Ευρωζώνης στη μαριχουάνα και την κτηνοβασία - iefimerida.gr

Μέρκελ: Από τη διάσωση της Ευρωζώνης στη μαριχουάνα και την κτηνοβασία

Μέρκελ: Από τη διάσωση της Ευρωζώνης στη μαριχουάνα και την κτηνοβασία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 10.000 προβλήματα που έχει στο κεφάλι της η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσπαθώντας εναγωνίως να σώσει την Ευρωζώνη, έρχονται να προστεθούν και μερικά ακόμα, εξαιτίας του προγράμματος «διάλογος για το μέλλον».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μία νέα κυβερνητική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να κινητοποιήσει τους Γερμανούς πολίτες, ώστε να προτείνουν μέτρα που θα βελτιώσουν τη ζωή στη χώρα τους.

Μέχρι στιγμής όμως, οι βασικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί αφορούν σε θέματα που η καγκελάριος μάλλον δεν θα ήθελε να πιάσει. Χαρακτηριστικά, 152.000 Γερμανοί ψήφισαν μέσω διαδικτύου για τη νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης, ενώ η ποινικοποίηση του σεξ με ζώα, που είχε νομιμοποιηθεί το 1969, υποστηρίζεται από 93.000 πολίτες.

Ακόμη μεγαλύτερη απήχηση έχει μία πρόταση που καλεί το Βερολίνο να απαγορεύσει δια νόμου την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Τουρκία και η οποία έλαβε 157.000 ψήφους. Ωστόσο, η κ. Μέρκελ έχει ήδη απορρίψει την έγκριση ενός τέτοιο νομοσχεδίου, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης με συμμετέχοντες ψηφοφόρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ