Θα ενοικιάζονται μονάδες του ΕΣΥ σε ιδιώτες, για να ενισχυθεί ο ιατρικός τουρισμός - iefimerida.gr

Θα ενοικιάζονται μονάδες του ΕΣΥ σε ιδιώτες, για να ενισχυθεί ο ιατρικός τουρισμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ελληνική περιφέρεια, μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υπολειτουργούν θα ενοικιάζονται σε ιδιώτες. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ ο ομόλογός του της Υγείας, Αντρέας Λυκουρέντζος, γνωστοποίησε ότι «δρομολογείται» η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των νοσοκομείων.

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, στόχος της ενοικίασης μονάδων του ΕΣΥ της περιφέρειας – ιδίως δε των τουριστικών περιοχών- είναι διπλός: Αφενός να εξασφαλιστούν επιπρόσθετοι πόροι για το ΕΣΥ κι αφετέρου να ενισχυθεί ο «ιατρικός τουρισμός». Εν ολίγοις να προσελκυστούν ασθενείς ή άτομα που επιθυμούν να εξεταστούν, από το εξωτερικό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Οικονομικών, είναι καλύτερα η χώρα να «εισάγει ιατρικό τουρισμό», παρά «να εξάγει καλούς γιατρούς σε άλλες χώρες».

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές προθέσεις, τα νοσοκομεία της περιφέρειας που θα ενταχθούν σε αυτό το σχέδιο ενοικίασης δεν θα ανήκουν μόνο στην κατηγορία όσων εκτιμάται πως υπολειτουργούν. Θα είναι και ιατρικές μονάδες που εκτιμάται πως επικαλύπτονται από άλλες, γειτονικές.

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί μάλιστα σε ορισμένες περιοχές να συγκροτήσει, κατ' αυτόν τον τρόπο, μονάδες κάλυψης χρονίως πασχόντων – πχ αιμοκάθαρσης.

Όσο για την αξιοποίηση της περιουσίας των νοσοκομείων, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι αυτή θα στηριχτεί σε μελέτη του 2006, στην οποία έχουν καταγραφεί όλα τα ακίνητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ