Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά πια ακύρωση αλλά αντικατάσταση του Μνημονίου - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά πια ακύρωση αλλά αντικατάσταση του Μνημονίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό το χειροκρότημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκίνησε την δευτερολογία του λέγοντας ότι κυβέρνηση με ένα εθνικό σχέδιο θέλει την Ελλάδα ασφαλή και ισότιμη μέσα στο ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν ζητά πια ακύρωση του Μνημονίου αλλά αντικατάστασή του και εάν είναι έτσι, αναρωτήθηκε γιατί δεν μπήκε στην συγκυβέρνηση για να δώσουν όλοι μαζί στη μάχη της διαπραγμάτευσης.

Επισήμανε, επίσης. πως αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να προτάσσει το μικροκομματικό όφελος, ούτε να επιλέγει τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης υπονομεύοντας την ίδια την χώρα. «Το πρόβλημα της χώρας μας είναι εσωτερικό πρωτίστως και λιγότερο οι συσχετισμοί στην Ευρώπη», συνέχισε, διευκρινίζοντας πως «το εσωτερικό μέτωπο έχει αποβεί πιο δύσκολο τυφλό και αδιέξοδο από ότι το εξωτερικό», συνοψίζοντας σε αυτό το «δραματικό, όπως το χαρακτήρισε, συμπέρασμα της τριήμερης διαδικασίας. Τόνισε, επίσης, ότι η χώρα χρειάζεται ασφάλεια και προοπτική όχι μόνο για να βγει από τη δική της κρίση, αλλά για να θωρακιστεί με τις επόμενες φάσεις της πανευρωπαϊκής κρίσης γιατί, όπως είπε, αυτό δεν τελειώνει στην Ευρώπη και τη δυτική οικονομία αν ξεπεραστεί το εθνικό τοπικό πρόβλημα δημοσιονομικής σταθερότητας.

«Πρέπει να είμαστε όλοι θωρακισμένοι και προετοιμασμένοι για την ανεξέλεγκτη δυναμική της ευρωπαϊκής κρίσης» είπε χαρακτηριστικά και έστειλε το μήνυμα: «Δεν έχουμε χρόνο. Οι εξελίξεις τρέχουν κι έχουμε χάσει πολύ εθνικό χρόνο».

, είπε. Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν προέχει για κανέναν να επιβεβαιωθεί στις προεκλογικές εξαγγελίες του αλλά να ενωθεί η χώρα να κάνει τις κινήσεις που πρέπει για να βγει από την περιδίνηση. «Μπορούμε να το πετύχουμε. Ας μη χαραμίσουμε αυτή την ευκαιρία και αυτή την προοπτική σε μια στείρα παλαιοκομματική μικροκομματική αντιπαράθεση»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ