Παπαρήγα: Φοροφυγάδες θα γίνουμε όλοι όχι από ιδεολογία, αλλά από αδυναμία - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Φοροφυγάδες θα γίνουμε όλοι όχι από ιδεολογία, αλλά από αδυναμία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες όχι από ιδεολογία αλλά από αδυναμία», προειδοποίησε μιλώντας απόψε στη Βουλή η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας της στη Βουλή, η κυρία Παπαρήγα ζήτησε από την κυβέρνηση να της εξηγήσει « ποιος θεωρείται φτωχός γιατί από εκεί αρχίζει το αφορολόγητο», ενώ συνέχισε υποστηρίζοντας ότι το ΚΚΕ πιστεύει ότι το αφορολόγητο πρέπει να είναι στα 20.000 ευρώ και για οικογένεια στα 40.000 ευρώ».

Προειδοποίησε, παράλληλα, πως «φοροφυγάδες θα γίνουμε και εμείς. Δεν γίνεται να πληρωθούν αυτοί οι φόροι. Καταργείτε τον ένα φόρο και κάνετε έναν ενιαίο φόρο», πρόσθεσε μάλιστα ότι «τα κοινωνικά παντοπωλεία δεν είναι απάντηση στη φτώχεια αλλά τείνουν να καταστούν νέοι μηχανισμοί κομματικής ρουσφετολογίας».

Επίσης, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε τρίγωνο των βερμούδων το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ και προειδοποίησε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι το τέλος Δεκέμβρη επαρκούν τα αποθεματικά για το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας. Αλλά και στο ΙΚΑ, όπως είπε η κ. Παπαρήγα τα αποθεματικά επαρκούν για τις συντάξεις μέχρι το τέλος Δεκέμβρη και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί στο ΙΚΑ το 1,492 δις ευρώ από το κράτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ