Η γλυκιά Ρουμάνα του ΔΝΤ, που στη Λευκωσία αποκαλείται «Δρακουλέσκου»... - iefimerida.gr

Η γλυκιά Ρουμάνα του ΔΝΤ, που στη Λευκωσία αποκαλείται «Δρακουλέσκου»...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρουμάνα με τα εκφραστικά μάτια έχει γλυκό χαμόγελο, αλλά ο κυπριακός Τύπος την αποκαλεί... Δρακουλέσκου. Είναι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στον Μηχανισμό Στήριξης, που αναλαμβάνει την εποπτεία της κυπριακής οικονομίας. Το πραγματικό της όνομα: Ντέλια Βελκουλέσκου.

Η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ακτινογραφεί το «προφίλ» της -ηλικίας 37 ετών- οικονομολόγου, την οποία περιβάλλει η φήμη της σκληρής, ανελαστικής, άκαμπτης. Σε αυτή τη φήμη, άλλωστε, οφείλεται το παρατσούκλι «Δρακουλέσκου», το οποίο της έχουν ήδη αποδώσει τα Μέσα Ενημέρωσης στην Κύπρο.

Το όνομά της – Ντέλια- έχει αρχαιοελληνική προέλευση. Παραπέμπει στη Δηλία Αρτέμιδα. Η Άρτεμις βεβαίως ήταν θεά του κυνηγιού, οι δε Κύπριοι φοβούνται ότι η γλυκιά Ντέλια θα τους... κυνηγήσει ανηλεώς. Ότι θα θέσει στο στόχαστρο – με... ισοπεδωτική διάθεση- δημόσιες δαπάνες, εισοδήματα, το βιοτικό επίπεδο των Κυπρίων, εν γένει.

Η κυρία Βελκουλέσκου – κατά τους Κυπρίους «Δρακουλέσκου»- είναι παντρεμένη με τον διάσημο γιατρό Βίκτορ Βελκουλέσκου, με τον οποίο έχει τρία παιδιά. Όπως παρατηρεί και το «Έθνος», κάτι οξύμωρο υπάρχει εδώ: Οι δείκτες στον τομέα της Υγείας ...δεινοπάθησαν, σε όλες τις χώρες οι οποίες βρέθηκαν στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ. Κατά συνέπεια, η δουλειά του συζύγου της και η δουλειά της ίδιας σε τελική ανάλυση... κονταροχτυπιούνται.

Η Ντέλια τελείωσε κατά το 1992 το Λύκειο Γκεόργκε Λαζάρ, στο οποίο φοιτούσαν γόνοι της ρουμανικής «νομενκλατούρας». Έλαβε υποτροφία και έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ. Αποφοίτησε το 1997 από το γυναικείο κολέγιο Ουίλσον.

Μια Ρουμάνα, λοιπόν, υπεύθυνη του ΔΝΤ για την Κύπρο. Κάπου εδώ συναντάμε το δεύτερο ...σημειολογικό- οξύμωρο: Στην ίδια τη Ρουμανία, το ΔΝΤ κατά γενική ομολογία τα «μούσκεψε»- αναγκάστηκε μάλιστα να άρει, εν μέρει, ορισμένα από τα μισθολογικά... τσεκουρώματα που είχε επιβάλλει.

Τώρα οι Κύπριοι αναρωτιούνται πόσο μεγάλο τσεκούρι επιφυλάσσει για αυτούς η χαμογελαστή Ντέλια. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, σύντομα θα την μάθουμε όλοι μας...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ