Μαζικά χτυπήματα ζητούσε ο Μπιν Λάντεν - iefimerida.gr

Μαζικά χτυπήματα ζητούσε ο Μπιν Λάντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες επιθέσεις και ενεργή παρουσία του Μπιν Λάντεν σε όλες τα τελευταία χτυπήματα της αλ Καίντα δείχνουν τα στοιχεία που αναλύουν οι αμερικανικές αρχές από πάνω από 100 σκληρούς δίσκους και χειρόγραφες σημείωσεις που κατασχέθηκαν.

Στα χειρόγραφα κείμενα Ο Οσάμα μπιν Λάντεν αναρωτιέται πόσους Αμερικανούς θα έπρεπε να σκοτώσει προκειμένου να αναγκάσει τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την πολιτική τους και να εγκαταλείψουν τη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας πως μόνο ένα μαζικό χτύπημα σαν αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.Ο ηγέτης της αλ Κάιντα εκτιμούσε πως οι μικρότερες επιθέσεις δεν είχαν τον επιθυμητό αντίκτυπο και παρότρυνε για επιθέσεις σε μικρότερες πόλεις και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Αμερικανοί αξιωματούχοι οι οποίοι εξετάζουν τα στοιχεία που βρέθηκαν στο κρησφύγετό του, αναφέρουν πως ο Μπιν Λάντεν κρύβεται πίσω από όλες τις πρόσφατες επιθέσεις τις αλ Κάιντα, ενώ υπάρχουν σχέδια και για τις επόμενες ενέργειές της. Αυτές περιλαμβάνουν σχέδια για χτυπήματα στην Ευρώπη, ενώ ο Μπιν Λάντεν φάινεται να προτιμά σημαδιακές ημερομηνίες όπως η μέρα της αμερικανικης ανεξαρτησίας την 4η Ιουλίου αλλά και η 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Επίσης ο ηγέτης της αλ Κάιντα έγραφε πως θα έπρεπε να υπάρχουν χτυπήματα και σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες και όχι μόνο στη Νέα Υόρκη.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο Μπιν Λάντεν δεν χρησιμοποιούσε τηλέφωνο, ούτε ίντερνετ και όλη η πληροφόρηση και επικοινωνία του στηριζόταν σε αλληλογραφία με σκληρούς δίσκους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ